Κόσμος

Κορονοϊός – Βρετανία: Πάνω από 37.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και στην Βρετανία. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επιβεβαιώθηκαν 37.243 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 214 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού στην Βρετανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 143.159 ανθρώπους επί συνόλου 9.637.190 μολύνσεων. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν χθες 8.696 ασθενείς με την COVID-19.

Τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί, με την επίκληση της προόδου της εκστρατείας ανοσοποίησης. Το 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έλαβε πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 23% του πληθυσμού-στόχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θέλω να γίνετε η φωνή μου»⁣ - Το συγκλονιστικό μήνυμα 23χρονης Ιρανής που καταδικάστηκε σε θάνατο για μία ανάρτηση
Το Ιράν θεωρείται η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων, μετά την Κίνα - Πέρυσι, εκτέλεσε τουλάχιστον 2.159 άτομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία
Το μήνυμα της 23χρονης Ιρανής που καταδικάστηκε σε θάνατο για μία ανάρτηση στα social media