Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – Βρετανία: “Συντρίμμια” το ρεκόρ των 100 θανάτων σε μια μέρα

Κορονοϊός – Βρετανία: “Συντρίμμια” το ρεκόρ των 100 θανάτων σε μια μέρα
Reuters

Σοκάρει ο κορονοϊός τη Βρετανία με περισσότερους από 100 θανάτους από Covid19 για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ο κορονοϊός χτυπά με… μένος το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αρμόδιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη (13.10.2020) 143 νεκρούς και 17.234 κρούσματα της νόσου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για τους περισσότερους νεκρούς από τις 17 Ιουνίου, όταν και καταγράφηκαν 110 θάνατοι.

Συγκριτικά, 76 θάνατοι καταγράφηκαν από το βρετανικό Υπουργείο Υγείας την περασμένη Τρίτη (06.10.2020) καθώς και 50 χθες, Δευτέρα (12.10.2020).

Οι ίδιες κρατικές υπηρεσίες ανέφεραν, επίσης, 17.234 κρούσματα, 18,5% αυξημένα σε σχέση με τον αριθμό (14.542) που καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη (06.10.2020).

Click4more: Βρετανία: Ο Τζόνσον αγνόησε τις οδηγίες των ειδικών για μίνι lockdown

Ωστόσο, οι καταγραφές κάθε Δευτέρας μπορεί να είναι αυξημένες λόγω Σαββατοκύριακου.

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή, ο αριθμός των θανάτων από Covid19 στην Αγγλία και την Ουαλία αυξήθηκε για 4η συνεχόμενη εβδομάδα, με 321 νεκρούς το διάστημα 27 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Στέγασης της κυβέρνησης Τζόνσον, Ρόμπερτ Τζένικ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα “πιθανότατα” πρέπει να γίνουν πιο σκληρά. Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον τοπικούς περιορισμούς – αλλά έβαλε μόνο μία περιοχή, το Μέρσεϊ Σάιντ, στην πιο “σκληρή” κατηγορία με κλειστές παμπ και μπαρ.

Πολύ υψηλός είναι επίσης ο αριθμός των κρουσμάτων και σε περιοχές όπως το Greater Manchester και το Nottingham, χωρίς, ωστόσο, να αποφασιστούν για εκεί νέα μέτρα.

Προς το παρόν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιμένει σταθερά στη μη επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, με την αιτιολογία της “καταστροφής” της οικονομίας, παρά τις εισηγήσεις υπουργών του.

Τέλος, την αντίθεσή της στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση του Λονδίνου εκφράζει και η “πρώτη υπουργός της Σκωτίας”, η Νίκολα Στέρτζον, λέγοντας ότι “τα ημίμετρα” δεν ωφελούν.

πηγή: dailymail.co.uk

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις