Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κορονοϊός: Χαρτί υγείας… με δελτίο! Φρενίτιδα και στην Αυστραλία [pics]

Κορονοϊός: Χαρτί υγείας… με δελτίο! Φρενίτιδα και στην Αυστραλία [pics]

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία αποφάσισε σήμερα να πουλά με το δελτίο το χαρτί υγείας (!) αφού δεκάδες πολίτες έσπευσαν να κάνουν προμήθειες εξαιτίας του φόβου για την επιδημία του νέου κορονοϊού!

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο οι καταναλωτές αγοράζουν μαζικά χαρτί υγείας αναμένοντας προβλήματα στις προμήθειες.

Τίθεται… όριο ανά άτομο

Για τον λόγο αυτό η αλυσίδα Woolwarths ανακοίνωσε ότι θέτει ως όριο τα τέσσερα πακέτα ανά άτομο, ένα μέτρο που θα εφαρμόσει «ώστε να εγγυηθούμε ότι μεγαλύτερος αριθμός πελατών θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα».

«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε τα επίπεδα των αποθεμάτων μας για όσο διάστημα οι εταιρείες αυξάνουν την τοπική παραγωγή και τις παραδόσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η πιο αυξημένη ζήτηση», ανέφερε η αλυσίδα σε ανακοίνωσή της.

Αδειάζουν τα σουπερμάρκετ και στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, κυρίως μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Princess Diamond, το οποίο παρέμεινε επί ημέρες σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία.

Τις τελευταίες ημέρες οι Αυστραλοί καταναλωτές σπεύδουν να αγοράσουν κάποια προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ, κάτι που έχει οδηγήσει σε ελλείψεις. Στους ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης χρήστες αναρτούν φωτογραφίες που δείχνουν ράφια άδεια από χαρτί υγείας, κονσέρβες και άλλα προϊόντα όπως ρύζι και αβγά, ενώ έχουν γίνει viral τα hashtag #toiletpapercrisis (κρίση χαρτιού υγείας) #toiletpepaergate (χαρτί υγείας- γκέιτ).

click4more: Ραγδαία αύξηση των νεκρών εκτός Κίνας! Πάνω από 5.000 κρούσματα στην Νότια Κορέα

Ελλείψεις παρουσιάζονται και σε άλλα προϊόντα, όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά τζελ και σαπούνια.

«Μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο οι πολίτες είναι ανήσυχοι και πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα. Όμως κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο (…) Το να αγοράζουν όλο το χαρτί υγείας δεν είναι σωστό ή λογικό αυτή τη στιγμή», σχολίασε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. Τόνισε μάλιστα ότι τα μεγάλα καταστήματα των έχουν διαβεβαιώσει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση προϊόντων.

Τραγική η κατάσταση στην Νότια Κορέα

Την ίδια ώρα, τραγική είναι η κατάσταση στην Νότια Κορέα, η οποία ανέφερε ακόμη 516 νέα κρούσματα.

Χιλιάδες ασθενείς αναμένουν ένα κρεβάτι στα νοσοκομεία της πόλης Ντέγκου, την πόλη που βρίσκεται στον επίκεντρο της επιδημίας covid-19.

Οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα περισσότερα από 200.000 μέλη μιας χριστιανικής αίρεσης καθώς και σε χιλιάδες άλλα ύποπτα κρούσματα σε μικρότερες εστίες.

Στη Ντέγκου 2.300 άνθρωποι αναμένουν να εισαχθούν σε νοσοκομείο και προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας Κιμ Γκανγκ-λιπ.

Ένα στρατιωτικό νοσοκομείο 100 κλινών, στο οποίο παραπέμπονται τα πιο σοβαρά περιστατικά, αναμένεται να έχει διαθέσιμες ακόμη 200 κλίνες μέχρι αύριο Πέμπτη, πρόσθεσε.

Μολύνθηκε εργαζόμενος στην Amazon, πρώτο κρούσμα στην Πολωνία

Την ίδια ώρα, εργαζόμενος της Amazon τέθηκε σε καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό στο Σιάτλ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

“Στηρίζουμε τον εν λόγω εργαζόμενο που βρίσκεται σε καραντίνα”, τόνισε η εταιρεία.

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας επίσης ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Ο Σουμόφσκι δήλωσε πως πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται στη Ζιελόνα Γκόρα, στη δυτική Πολωνία, και πως η κατάστασή του είναι καλή.

“Μείνετε σπίτι”

Σύμφωνα με μήνυμα που απέστειλε η Amazon στους εργαζόμενούς της, ο υπάλληλος που έχει μολυνθεί από την ασθένεια covid-19 πήγε σπίτι του στις 25 Φεβρουαρίου αφού ένιωσε αδιαθεσία και δεν έχει επιστρέψει στην εργασία του έκτοτε.

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2 η εταιρεία ενημέρωσε τους συναδέλφους του που εργάζονταν κοντά του, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης για το υπόλοιπο προσωπικό εκτιμάται ότι είναι “μικρός”, ανέφερε το ίδιο μήνυμα.

Επίσης η εταιρεία ζητεί από όσους εργαζόμενους εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα να παραμένουν σπίτι τους και να συμβουλεύονται γιατρό, υπογραμμίζοντας ότι η υγεία του προσωπικού της αποτελεί προτεραιότητα.

Η Amazon έχει περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους στην περιοχή του Σιάτλ, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της, και διαθέτει πολλά γραφεία στην αμερικανική πόλη.

Η πολιτεία Ουάσινγκτον, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σιάτλ, έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ από την covid-19, με 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας υγείας χθες Τρίτη το βράδυ.

Συνολικά εννεά άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια στην πολιτεία αυτή, τη μοναδική όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι που συνδέονται με τον νέο κοροναϊό.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις