Κόσμος

Κορονοϊός: Χωρίς περιοριστικά μέτρα η Αυστρία παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται στην Αυστρία όμως η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας δεν προχωρά στη λήψη μέτρων περιορισμού.

Μετά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ προέβησαν το μεσημέρι μόνο σε συστάσεις προς τον πληθυσμό στην Αυστρία.

Στο πλαίσιο αυτό και “προκειμένου να περάσουν καλά το φθινόπωρο και ο χειμώνας και να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από τη μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή σε εσωτερικούς χώρους”, οι επικεφαλής της κυβέρνησης έκαναν εκ νέου έκκληση για την τήρηση της ελάχιστης απόστασης και των γνωστών μέτρων υγιεινής, όπως επίσης και της προστασίας – ατομικής και των άλλων – με τη χρήση μάσκας, ζητώντας ταυτόχρονα περιορισμό των ιδιωτικών εκδηλώσεων σε 25 άτομα.

Όσον αφορά τις γιορτές ο καγκελάριος Κουρτς ελπίζει, όπως ανέφερε, στην κοινή λογική του πληθυσμού και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και οι γιορτές για τα Χριστούγεννα να πραγματοποιούνται μόνο με περιορισμένη συμμετοχή, ενώ ο αντικαγκελάριος Κόγκλερ επισήμανε πως η επιστροφή, από το φθινόπωρο, σε εσωτερικούς χώρους,”που δεν θα πρέπει να υπερθερμαίνονται”,φέρει μαζί της και τον ιό.

Στην Αυστρία το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 327 νέες μολύνσεις, που ανεβάζουν σε συνολικά σε 3.415 τα ενεργά κρούσματα, αλλά ταυτόχρονα υπήρξαν 255 αναρρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Φιάσκο οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας: Δεν συμφωνούν ούτε στην ώρα έναρξης των συζητήσεων στην Κωνσταντινούπολη
Στέλεχος του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, επεσήμανε ότι «δεν είναι αλήθεια» ότι οι συνομιλίες θα ξεκινούσαν στις 10 - Ο Πούτιν είχε το βράδυ συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι