Τρίτη, 25 Ιουν.
28oC Αθήνα

Κορονοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες στο Χονγκ Κονγκ

Κορονοϊός τρίτη δόση εμβολίου Κορονοϊός ΠΟΥ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Χονγκ Κονγκ, όπως και οι εκπαιδευτικοί και οι υγειονομικοί, θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της covid-19 ή να πληρώνουν για να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό δύο φορές την εβδομάδα, ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις λίγες περιοχές του κόσμου που διαθέτει αρκετές δόσεις εμβολίων κατά της covid-19 για να χορηγήσει στο σύνολο του πληθυσμού του, όμως η εκστρατεία ανοσοποίησης προχωρά με βραδείς ρυθμούς λόγω του δισταγμού των πολιτών.

Μόνο το 36% των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 48% έχει λάβει μία δόση εμβολίου.

Το Χονγκ Κονγκ δεν έχει καταγράψει νέα, εγχώρια κρούσματα κορονοϊού εδώ και 56 ημέρες και η ζωή έχει σε μεγάλο βαθμό επιστρέψει στην κανονικότητα, με εξαίρεση τους περιορισμούς που ισχύουν για τα ταξίδια.

Ωστόσο οι αρχές είναι δυσαρεστημένες με την αργή εμβολιαστική εκστρατεία, αν και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν μια σειρά προνομίων για όσους εμβολιάζονται.

Σήμερα η Λαμ ανακοίνωσε μέτρα με στόχο την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους σε τέσσερις τομείς: τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας και τους εκπαιδευτικούς.

Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα αναλαμβάνοντας οι ίδιοι το κόστος, τόνισε η Λαμ, με εξαίρεση όσους δεν εμβολιάζονται για λόγους υγείας και έπειτα από συμβουλή γιατρού

«Όταν πρόκειται για μια καθαρά προσωπική επιλογή να μην εμβολιαστεί κάποιος και να βοηθήσει την κοινότητα να πετύχει την ανοσία αγέλης, αυτό δεν είναι κάτι που μια υπεύθυνη κυβέρνηση θα πρέπει να επιτρέπει ή να ανέχεται», τόνισε η Λαμ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ η είσοδος στο Χονγκ Κονγκ για όσους δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι σχεδόν απαγορεύεται εδώ και περίπου 18 μήνες.

Σήμερα η επικεφαλής της κυβέρνησης επεσήμανε ότι οι εμβολιασμένοι που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ από χώρες μεσαίου κινδύνου και οι οποίοι παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού και θετικό τεστ αντισωμάτων μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα 7 ημέρες αντί για 14. Ωστόσο όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να μείνουν επτά επιπλέον ημέρες σε καραντίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις