Κόσμος

Κορονοϊός: Ζηλευτά αποτελέσματα στην Βρετανία λόγω του εμβολίου

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 22.03.2021, 17 θανάτους από κορονοϊό μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ο χαμηλότερος απολογισμός εδώ και περίπου έξι μήνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών, οι θάνατοι κατά το τελευταίο επταήμερο έχουν μειωθεί κατά 42% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Μολονότι οι θάνατοι μειώνονται εντυπωσιακά, τα νέα κρούσματα παραμένουν σταθερά γύρω στα 5-6.000 καθημερινά. Σήμερα ανακοινώθηκαν 5.342 νέες μολύνσεις.

Η Βρετανία μετρά μέχρι σήμερα 126.155 νεκρούς από την Covid-19 (είναι πέμπτη στον κόσμο σε αριθμό θανάτων) αλλά η γρήγορη έναρξη των εμβολιασμών βοήθησε να ανακάμψει από το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 28 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και 2,3 εκατομμύρια έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο εφιάλτης των drones πάνω από το Βέλγιο: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Υποψίες για ρωσική ανάμειξη
Μυστηριώδη drones παραλύουν τον εναέριο χώρο του Βελγίου - «Η κατάσταση απαιτεί συντονισμένο, εθνικό χειρισμό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Μπερνάρ Κεντέν
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
Σύζυγος δολοφονημένου δημάρχου στο Μεξικό πήρε τη θέση του - «Η κληρονομιά του θα συνεχιστεί»
Τον δολοφονημένο δήμαρχος ορισμένοι τον αποκαλούσαν «μεξικανό Μπουκέλε», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ, γνωστό για τον «πόλεμο» που κήρυξε εναντίον των συμμοριών
H Γκρέσια Κιρός
Ο κινητήρας του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Κεντάκι πήρε φωτιά και αποκολλήθηκε - Συγκλονιστικά βίντεο, 12 νεκροί
Η UPS έχει σταματήσει τις πτήσεις από τη Λούιβιλ - Το αεροσκάφος συνετρίβη σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με την αστυνομία, πέφτοντας πάνω σε εγκατάσταση «ανακύκλωσης πετρελαίου»
Το φλεγόμενο αεροσκάφος στο Κεντάκι
7