Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Slack – Σε κίνδυνο η ζωή της

Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του Slack – Σε κίνδυνο η ζωή της
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης κόρης του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή του Slack, Στιούαρτ Μπάτερφιλντ, που αγνοείται από την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Σαν Φρανσίσκο.

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς συμπληρώνεται μία εβδομάδα και η Μιντ Μπάτερφιλντ, κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της πλατφόρμας Slack, που εθεάθη για τελευταία φορά την το βράδυ της Κυριακής στο Μπολίνας στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Ο Άνταμ Σέρμερχορν, υπάλληλος στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάριν, είπε στο People χθες Πέμπτη ότι οι αρχές «εξακολουθούν να ερευνούν όλα τα στοιχεία και να συνεργάζονται με τη μητέρα της ανήλικης για να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία και στις συσκευές που θα μπορούσαν να τους παρέχουν πληροφορίες».

Ανέφερε ακόμα ότι οι αρχές ελπίζουν ότι τα προσωπικά αντικείμενα της 16χρονης θα βοηθήσουν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με το πού βρίσκεται αλλά και γιατί εξαφανίστηκε.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές «δεν έχουν κανένα λόγο να πιστεύουν ότι κρύβεται “κάτι εγκληματικό” πίσω από την εξαφάνισής της.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν το βράδυ της Πέμπτης, η Μιντ είναι θεωρείται «οικειοθελώς αγνοούμενη».

Η μητέρα της Μιντ, ανέφερε την εξαφάνιση της ανήλικης, αφού ανακάλυψε ένα σημείωμα το πρωί της Δευτέρας.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Μιντ έφυγε από την περιοχή, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε όχημα ή σε τηλέφωνο», ανέφερε το δελτίο τύπου του σερίφη.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε πληροφορίες για να πιστέψουμε ότι ο Μιντ έφυγε παρά τη θέλησή της. Το γραφείο του σερίφη θεωρεί την 16χρονη ως οικειοθελώς αγνοούμενο πρόσωπο, που βρίσκεται σε “κίνδυνο” λόγω του ιστορικού της, όπου είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Με βάση τις δηλώσεις της μητέρας της, οι αρχές εικάζουν ότι η Μιντ μπορεί να ταξίδεψε στην κακόφημη περιοχή Tenderloin του Σαν Φρανσίσκο.

Αξιωματούχοι είπαν ότι η 16χρονη «έχει ιστορικό κατάχρησης ουσιών και είναι γνωστό ότι συχνάζει στο Tenderloin».

Οι γονείς της συνίδρυσαν το Flickr το 2004 πριν το πουλήσουν στην Yahoo το 2005. Μετά το διαζύγιό τους το 2008, ο πατέρας της Στιούαρτ Μπάτερφιλντ συνίδρυσε τo Slack, που σύμφωνα με το Forbes εξαγοράστηκε τον Ιούλιο του 2021 για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και αποχώρησε από την εταιρεία το 2022, το επιχειρηματικό περιοδικό εκτιμά ότι η προσωπική περιουσία του είναι 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, η Μιντ έχει κοκκινωπά σγουρά μαλλιά και φοράει σκουλαρίκια στα φρύδια.

Τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο φούτερ παντελόνι και μαύρες μπότες. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις