Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόσμος πεθαίνει αλλά ο Τραμπ… δεν θα ξανακλείσει τις ΗΠΑ!

Κόσμος πεθαίνει αλλά ο Τραμπ… δεν θα ξανακλείσει τις ΗΠΑ!

Δεν τον νοιάζουν προφανώς οι ζωές που χάνονται καθημερινά. Δεν τον νοιάζει ο πόνος και ο θρήνος. Όπως φαίνεται, τον Ντόναλντ Τραμπ τον νοιάζουν η επανεκλογή του και η οικονομία την οποία διεμήνυσε δεν πρόκειται να «ξανακλείσει».

Το είπε ξεκάθαρα ο Ντόναλντ Τραμπ: η κυβέρνησή του δεν έχει σκοπό να ξανακλείσει επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες, παρότι πολλές πολιτείες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Click4more ΗΠΑ: Έβδομη μέρα με λιγότερους από 1.000 θανάτους

«Δεν πρόκειται να κλείσουμε τη χώρα ξανά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Fox News.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον ότι «παραβίασε τον νόμο» γράφοντας το κατά πολλούς εκρηκτικό υπό έκδοση βιβλίο του για όσα είδε στον Λευκό Οίκο, εκτενή αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν ήδη.

Το σχόλιο του Τραμπ ακολουθεί πρόσφατες τοποθετήσεις του συμβούλου του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου και του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, που επίσης τόνισαν ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου κλείσιμο της οικονομίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με κυβερνήτες πολιτειών, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς τους παρότρυνε να επικαλούνται τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι η αύξηση των τεστ είναι ο λόγος που καταγράφονται περισσότερα κρούσματα μόλυνσης, έγραψαν οι New York Times.

Εστιατόρια, γυμναστήρια και χώροι άθλησης, σχολεία και άλλοι χώροι δημόσιων συναθροίσεων έκλεισαν τον Μάρτιο, καθώς εξαπλωνόταν στη χώρα η πανδημία, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε σχεδόν 118.000 ανθρώπους από το σύνολο των 2,16 εκατομμυρίων που έχουν προσβληθεί.

Εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν άνεργοι εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Τραμπ πρόβαλε ως τις αρχές της χρονιάς την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ένα από τα κεντρικά του επιχειρήματα στην εκστρατεία του για να επανεκλεγεί στην προεδρία τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις