Κόσμος

«Κωσταλέξι» στη Σουηδία: 28 χρόνια κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της! Τον βρήκαν χωρίς δόντια

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Μια υπόθεση που παραπέμπει περισσότερο σε σενάριο ταινίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και σοκαριστική. Η Σουηδία παρακολουθεί άναυδη την αποκάλυψη πως μια 70χρονη μάνα κρατούσε για χρόνια φυλακισμένο τον γιο της, στο διαμέρισμά τους στη Στοκχόλμη.

Η γυναίκα που έχει συλληφθεί κατηγορείται ότι κρατούσε επί 28 χρόνια τον γιο της σε διαμέρισμα σε προάστιο της Στοκχόλμης. Ο άτυχος άνδρας, το δράμα του οποίου έχει σοκάρει τη Σουηδία, βρέθηκε γεμάτος πληγές που είχαν μολυνθεί, υποσιτισμένος και έχοντας χάσει σχεδόν όλα του τα δόντια!

Ο 41χρονος άνδρας βρισκόταν έγκλειστος για πολύ καιρό στο οικογενειακό διαμέρισμα που βρίσκεται στο Χάνιν, στα προάστια της Στοκχόλμης. “Η μητέρα είναι ύποπτη για παράνομη στέρηση ελευθερίας και για πρόκληση σωματικής βλάβης”, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Όλα Έστερλινγκ.

Η φρίκη που ζούσε ο 41χρονος αποκαλύφθηκε όταν ένα μέλος της οικογένειας σήμανε συναγερμό, αφού τον είδε, επιβεβαίωσε η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ η εισαγγελέας της Στοκχόλμης Έμα Ούλσον διευκρίνισε ότι ο 41χρονος βρέθηκε από το συγγενικό τους πρόσωπο την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Σουηδία, τα οποία επικαλούνται το μέλος της οικογένειάς του που τον βρήκε, ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος πάνω σε μια κουβέρτα στο πάτωμα. Έφερε τραύματα που είχαν μολυνθεί στα πόδια, μπορούσε μόλις και μετά βίας να περπατήσει και να μιλήσει και δεν είχε σχεδόν καθόλου δόντια.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά διευκρίνισε ότι ο γιος της συλληφθείσας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. “Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο (…) Γνωρίζω ότι χρειαζόταν χειρουργείο”, σημείωσε παράλληλα η εισαγγελέας Ούλσον.

sweden police

Τον σταμάτησε από το σχολείο

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, η μητέρα του τον κρατούσε έγκλειστο για 28 χρόνια, αφού τον σταμάτησε από το σχολείο σε ηλικία 12 ετών.

“Υπήρχαν ούρα, βρομιά και σκόνη. Μύριζε μούχλα (…) Δεν φαινόταν να έχει καθαρίσει κανείς για χρόνια”, δήλωσε στην Expressen το μέλος της οικογένειας που τον βρήκε, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σωροί σκουπιδιών επέτρεπαν μετά βίας να προχωρήσει κανείς μέσα στο διαμέρισμα, διηγήθηκε. “Έχω σοκαριστεί, αηδιάσει, αλλά ταυτοχρόνως νιώθω ανακούφιση. Περίμενα αυτήν την ημέρα εδώ και 20 χρόνια επειδή είχα καταλάβει ότι ήλεγχε τελείως τη ζωή του, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτό γινόταν σε αυτόν το βαθμό”, σημείωσε. “Είμαι απλώς ευγνώμων που βοηθήθηκε και που θα επιζήσει”, κατέληξε το μέλος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ούλσον, η 70χρονη αρνείται τις κατηγορίες για παράνομη στέρηση ελευθερίας και πρόκληση σωματικής βλάβης στον γιο της.

Κανένας από τους δύο δεν κατονομάστηκε, ενώ προς το παρόν δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις όσον αφορά το λόγο για τον οποίο αυτή κρατούσε τον γιο της αιχμάλωτο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κάποιο μέλος της οικογένειας για να σχολιάσει την είδηση.

Η σουηδική αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο διαμέρισμα της οικογένειας και διεξάγει έρευνες. “Διεξάγουμε έρευνες για να βρούμε για πόσο καιρό μπορεί να ήταν φυλακισμένος ο γιος, αλλά υποθέτουμε ότι επρόκειτο για μεγάλη χρονική περίοδο”, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θανατική ποινή στον κούριερ που απήγαγε και σκότωσε την 7χρονη στο Τέξας - «Ήθελες 15 λεπτά δόξας και τα πήρες», φώναζαν συγγενείς της Αθένα
Κατά τη διάρκεια της δίκης προβλήθηκε το βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της ανήλικης τον Νοέμβριο του 2022, με τους συγγενείς να μην αντέχουν να δουν τις σκληρές εικόνες που καταγράφηκαν
Ο κούριερ μετά την δολοφονία της 7χρονης
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη – «Σκέψου πριν το κοινοποιήσεις»
H Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης
Θύμα deepfake η Τζόρτζια Μελόνι: Ανέβασε φωτογραφία της με εσώρουχα, φτιαγμένη από τεχνητή νοημοσύνη
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι, φιλοξένησε εκδήλωση για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Ανεξαρτησία - «Ζήτω η Ελλάδα», είπε
Ο δήμαρχος απέτισε φόρο τιμής σε Ελληνοαμερικανούς Νεοϋορκέζους που υπηρετούν την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού του NYPD Αναστάσιου Σάκου, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος
Ο Μαμντανί στη δεξίωση
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό