Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κουρτς: Αποτυχημένη η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ τα τελευταία χρόνια

Κουρτς: Αποτυχημένη η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ τα τελευταία χρόνια

Η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία χρόνια είναι «αποτυχημένη», ισχυρίστηκε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Κουρτς έδωσε σήμερα (13.05.2018) εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εκλογή του σε αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, στις 14 Μαΐου 2017.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «αυτό (σ.σ. την αποτυχία), το έχει αναγνωρίσει, στο μεταξύ, σχεδόν ο καθένας, γιατί ακριβώς κανείς δεν προσπάθησε να ελέγξει τη μετανάστευση, και αυτό συνιστά αμέλεια. Συμβίωση, ένταξη, μπορεί τότε μόνον να πετύχει όταν εμείς ελέγχουμε ποιος επιτρέπεται να έλθει σε εμάς και ποιος όχι».

Στη συνέντευξή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς αποδίδει την ευθύνη για μία λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική στην Αυστρία τα τελευταία χρόνια, στη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της αυστριακής κυβέρνησης των προηγούμενων χρόνων.

Σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία της Αυστρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο Αυστριακός καγκελάριος έχει σαφείς προσδοκίες, επιθυμώντας κυρίως, όπως ανέφερε, να προστατεύσει τον εσωτερικό χώρο του Σένγκεν, που σημαίνει για τον ίδιο μία βελτιωμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, κάτι που απαιτεί, κατά τη γνώμη του, μία ενισχυμένη, βελτιωμένη συνεργασία ακριβώς στον τομέα της ασφάλειας.

Η πριν από έναν χρόνο εκλογή του τότε 30χρονου Σεμπάστιαν Κουρτς σε αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος – το οποίο συγκυβερνούσε από το 2007 με τους Σοσιαλδημοκράτες – έγινε στις 14 Μαΐου 2017 από τη διοικούσα επιτροπή του κόμματος, η οποία είχε αποδεχθεί όλες τις προϋποθέσεις που αυτός έθετε, παραχωρώντας του την απόλυτη εξουσία και τον πλήρη έλεγχο επί όλων των οργάνων του κόμματος.

Προφανώς στο πλαίσιο της επικρινόμενης ήδη από καιρό, από παρατηρητές,, τότε τακτικής του της κινδυνολογίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε προειδοποιήσει – χωρίς βέβαια να εξηγεί το «γιατί»- πως εάν οι προτάσεις και οι προϋποθέσεις του αυτές δεν γινόταν δεκτές, τότε «η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χάος».

Αμέσως μετά από την εκλογή του, ο ίδιος είχε ζητήσει την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 15 Οκτωβρίου και τις οποίες κέρδισε χάρη στην υψηλή δημοτικότητά του και στην επικέντρωση του προεκλογικού του αγώνα στο καίριο πρόβλημα των προσφύγων, υιοθετώντας την ακραία σχετική ρητορική του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο είναι πλέον εταίρος του στην κυβέρνηση συνασπισμού που σχημάτισε στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις