Κόσμος

Κουρτς: Η κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη “δεν θα λειτουργήσει”

Η κατανομή των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη “δεν θα λειτουργήσει”, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, την παραμονή της παρουσίασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενός σημαντικού σχεδίου μεταρρύθμισης.

“Πιστεύουμε ότι η κατανομή στην Ευρώπη απέτυχε και ότι πολλά κράτη την απορρίπτουν”, δήλωσε ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, αναφερόμενος στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης που αρνούνται να δεχτούν μετανάστες που έφθασαν στην Ελλάδα ή την Ιταλία.

“Δεν θα λειτουργήσει έτσι, αλλά προστατεύοντας καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα, πολεμώντας μαζί εναντίον των διακινητών και στέλνοντας βοήθεια επί τόπου”, πρόσθεσε ο συντηρητικός Κουρτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς