Κόσμος

Κουρτς: Ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Σταθερός στις απόψεις του παραμένει ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ζητά διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Την «σαφή και αποφασιστική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» απέναντι στις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για Σύρους πρόσφυγες, ζητά σε σημερινή ανακοίνωση του ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την πάγια απαίτησή του για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Άγκυρα.

Ειδικότερα, ζητά την άμεση αποστολή επιπλέον προσωπικού της Frontex στα ελληνικά και βουλγαρικά εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως το 2015, η Διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει κλειστή».

Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης επικρίνουν τον πρώην καγκελάριο για αποτυχία της «πολιτικής σόου» που άσκησε ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και αρμόδιο ευρωπαϊκής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών Γεργκ Λάιχτφριντ, «τώρα παρατηρεί κανείς την αποτυχία της σόου πολιτικής του Κουρτς, ο οποίος σήμερα ζητά περισσότερους συνεργάτες για την Frontex στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, την στιγμή που ο ίδιος είχε αποτύχει στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας να υπάρξει περισσότερο προσωπικό της Frontex».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κριτική από το κόμμα ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), το οποίο επισημαίνει πως «όταν ο Κουρτς και ο Κικλ (σ.σ. τότε υπουργός Εσωτερικών, προερχόμενος από το τότε συγκυβερνών με το Λαϊκό Κόμμα -ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων) στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας είχαν την ευθύνη, καθυστερούσαν ολοένα και περισσότερο τα χρονοδιαγράμματα για την επέκταση τη Frontex».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής των Αυστριακών Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μόνικα Βάνα, καταγγέλλοντας σε δηλώσεις της την «απραξία» στη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας, επισημαίνει πως «ο Κουρτς δείχνει για μία ακόμη φορά ότι για τον ίδιο υπάρχει ένα και μόνο θέμα, δηλαδή η Διαδρομή των Βαλκανίων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
6
Συναγερμός στις φυλακές Κύπρου: Κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του – «Ανώτεροι» κατάδικοι φέρεται να τον χρησιμοποιούσαν ως «υπηρέτη»
Πηγές από το περιβάλλον των φυλακών, λένε ότι ο 23χρονος φέρεται να ήταν «σκλάβος» ισχυρότερων κρατουμένων, καθαρίζοντας κελιά και πλένοντας ρούχα υπό καθεστώς φόβου, πράγμα που ο νεαρός δεν άντεξε
Φυλακή