Κόσμος

Κούβα: 32 οι νεκροί από τη μεγάλη έκρηξη στο ξενοδοχείο

Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας και οι διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες, καθώς άλλοι 19 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πολλές δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και έφηβοι.

Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Εργάτες και ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως το ετοίμαζαν για να επαναλειτουργήσει την Τρίτη.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν, 13 αγνοούνται και έξι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν απαντά στην πρόταση Τραμπ και απειλεί με «βαρύ τίμημα» μετά τα χτυπήματα σε πυρηνικά εργοστάσια και βιομηχανίες
Για συνάντηση ανάμεσα στο Ιράκ και τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο ο Γουίτκοφ, αλλά η Τεχεράνη διαψεύδει - Οι Χούθι της Υεμένης δηλώνουν έτοιμοι να μπουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Χτύπημα στον Λίβανο