Κόσμος

Κούβα: 32 οι νεκροί από τη μεγάλη έκρηξη στο ξενοδοχείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας και οι διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες, καθώς άλλοι 19 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πολλές δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και έφηβοι.

Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Εργάτες και ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως το ετοίμαζαν για να επαναλειτουργήσει την Τρίτη.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν, 13 αγνοούνται και έξι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: Η Κούβα αποδέχθηκε αμερικανική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων – Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε αλλαγή
Ο Ρούμπιο που έχει καταγωγή από την Κούβα και αντιτίθεται στην κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να αποφύγουν τη χρήση βίας και σημείωσε ότι προτιμούν «μια διπλωματική λύση»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ