Κόσμος

Κούβα: 32 οι νεκροί από τη μεγάλη έκρηξη στο ξενοδοχείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας και οι διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες, καθώς άλλοι 19 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πολλές δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και έφηβοι.

Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Εργάτες και ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως το ετοίμαζαν για να επαναλειτουργήσει την Τρίτη.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν, 13 αγνοούνται και έξι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN