Κόσμος

Κούβα: 32 οι νεκροί από τη μεγάλη έκρηξη στο ξενοδοχείο

Τους 32 έφτασαν οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Saratoga της Αβάνας και οι διασώστες αναζητούν ακόμη επιζώντες, καθώς άλλοι 19 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Πολλές δεκάδες τραυματίες νοσηλεύονται ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τέσσερα παιδιά και έφηβοι.

Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχαν τουρίστες, αφού είναι κλειστό εδώ και δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Εργάτες και ξενοδοχοϋπάλληλοι όμως το ετοίμαζαν για να επαναλειτουργήσει την Τρίτη.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο κτίριο εργάζονταν 51 άνθρωποι, από τους οποίους 11 σκοτώθηκαν, 13 αγνοούνται και έξι νοσηλεύονται τραυματισμένοι. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν εγκαίρως έξω.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια, ηλικίας 29 ετών, που έκανε βόλτα κοντά στο ξενοδοχείο σκοτώθηκε επίσης, ενώ ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα