Κόσμος

Κούβα: Ελπίζει να λυθεί το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος «ως τα τέλη της χρονιάς»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση της Κούβας ελπίζει να έχει τερματίσει ή τουλάχιστον ελαχιστοποιήσει «ως τα τέλη της χρονιάς», το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος, όπως ανακοίνωσε χθες (30.08.2022), ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Από τον Μάιο, η Κούβα είναι αντιμέτωπη με δυσκολίες στον εφοδιασμό και οι διακοπές του ρεύματος είναι καθημερινές.

«Πριν από τα τέλη της χρονιάς, θα πρέπει να έχουμε τερματίσει τα blackout ή να τα έχουμε μειώσει», είπε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, που έχει επισκεφθεί αρκετούς θερμοηλεκτρικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε φάση επισκευών.

Ο κουβανός πρόεδρος υποσχέθηκε πως θα αναζητήσει κεφάλαια για τη συντήρηση των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών και την προώθηση της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Οι συνεχείς διακοπές του ρεύματος προκάλεσαν απόγνωση στον πληθυσμό αυτό το καλοκαίρι και αρκετοί κάτοικοι δεν δίστασαν να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

Τέτοιες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας είναι πολύ σπάνιες στην Κούβα, ακόμη περισσότερο μετά τις κινητοποιήσεις της 11ης και τς 12ης Ιουλίου 2021, όταν χιλιάδες Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «πεινάμε», ή «ελευθερία».

Σχεδόν 500 άνθρωποι από τους 700 που αντιμετώπισαν ποινικές διώξεις έχουν ήδη καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, ορισμένοι ακόμη και να εκτίσουν 25 χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Cubalex, με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολική έκλειψη Ηλίου: Πού θα τη δείτε live από NASA και ESA – Το σπάνιο φαινόμενο που βυθίζει την Ευρώπη στο σκοτάδι
Πριν από την ανατολή του Ήλιου, έξι πλανήτες θα είναι ορατοί στον πρωινό ουρανό, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό τόξο, ενώ το βράδυ αναμένεται η κορύφωση των Περσείδων
Ηλιακή έκλειψη
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Μικρά «θαύματα» μετά από 30 ώρες στα ερείπια – Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων μέσα στο απόλυτο χάος
Ανεπίσημοι υπολογισμοί, με βάση πλατφόρμα στο διαδίκτυο όπου κόσμος αναφέρει πως δικοί του αγνοούνται, δείχνει πως κάπου 4.000 άνθρωποι είναι ακόμη άγνωστο τι έχουν απογίνει
Διασώστες σε κτίριο μετά το σεισμό στην Κολομβία