Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κούβα: Νεκρός Ιταλός τουρίστας από την ευλογιά των πιθήκων – Ήταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα

Κούβα: Νεκρός Ιταλός τουρίστας από την ευλογιά των πιθήκων – Ήταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα

Ένας Ιταλός τουρίστας, ο οποίος είχε προσβληθεί από την ευλογιά των πιθήκων και ήταν το πρώτο κρούσμα της νόσου που καταγράφηκε στην Κούβα, απεβίωσε την Κυριακή, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το κουβανικό υπουργείο Υγείας.

«Η κατάσταση αυτού του ασθενή επιδεινώθηκε γρήγορα και από τις 18 Αυγούστου βρισκόταν σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση, ενώ απεβίωσε το βράδυ της 21ης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Ιταλός, ηλικίας 50 ετών, είχε φθάσει στην Κούβα στις 15 Αυγούστου και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα, προσθέτει το υπουργείο.

«Η έκθεση του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος προκλήθηκε από σηψαιμία, που οφείλεται σε βρογχοπνευμονία από απροσδιόριστο παθογόνο μικροοργανισμό, και από βλάβες σε πολλά όργανα», διευκρινίζει.

Το υπουργείο απέκλεισε, έπειτα από αναλυσεις, το ενδεχόμενο ο ασθενής να παρουσίασε και άλλες παθολογίες λοιμώδους προέλευσης.

Ο Ιταλός διέμενε σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και είχε επισκεφθεί μέρη στις δυτικές περιοχές της χώρας. Την Τετάρτη αισθάνθηκε «γενικά συμπτώματα» αδιαθεσίας και επειδή επέμεναν πήγε την Πέμπτη σε γιατρό. Εισήχθη επειγόντως σε νοσοκομείο έπειτα από καρδιακή ανακοπή, από την οποία στη συνέχεια συνήλθε.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή μ’ αυτό τον άνδρα, τα οποία έχουν τεθεί σε απομόνωση, είναι προς το παρόν ασυμπτωματικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις