Κόσμος

Κουγιού: Το κουτάβι που συγκίνησε όλη την Τουρκία! [pics, vid]

Πυροσβέστες με τη βοήθεια ανθρακωρύχων και μαθητών λυκείου διέσωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ένα κουτάβι 4 μηνών που είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι εδώ και 10 ημέρες, έπειτα από μια επιχείρηση διάσωσης που συγκίνησε την τουρκική κοινή γνώμη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σκυλί ράτσας Κάνγκαλ εντοπίστηκε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες ενώ είχε παγιδευτεί σε ένα πηγάδι βάθους 70 μέτρων σε δασώδη περιοχή της συνοικίας Μπεϊκόζ της Κωνσταντινούπολης.
Τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών και τους πυροσβέστες βοήθησαν ανθρακωρύχοι και μαθητές, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ρομποτικό βραχίονα για να βοηθήσει στην ανάσυρση του κουταβιού, το οποίο ονόμασαν Κουγιού (σ.σ. «πηγάδι»).

 

 

Το ζωάκι διασώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα μέλη των συνεργείων διάσωσης που χρησιμοποίησαν κάμερες νυχτερινής όρασης. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες, όπως δείχνουν τα πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

 

Οι πυροσβέστες εργάστηκαν αδιάλειπτα για πολλές ημέρες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον Κουγιού, καθώς την επιχείρηση καθυστερούσε το μεγάλο βάθος του πηγαδιού. Επιπλέον, αποφάσισαν να μην σκάψουν για να προσεγγίσουν το ζώο, καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι το πηγάδι θα γκρεμιζόταν.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατέβαζαν φαγητό και νερό στο κουτάβι.
Το hashtag #Kuyu έγινε δεύτερο δημοφιλέστερο στο τουρκικό Twitter.
Αφού τον πήγαν σε μια κτηνιατρική κλινική, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, ο Κουγιού μεταφέρθηκε στον πυροσβεστικό σταθμό του Μπεϊκόζ, το νέο του σπίτι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στη Γροιλανδία μετά τη συμφωνία με τη Δανία – «Δεν παραχωρούμε την κυριαρχία μας» απαντά η Κοπεγχάγη
«Αναμένεται άμεσα η στρατιωτική παρουσία στο νησί, απαγορεύοντας παράλληλα στους αντιπάλους των ΗΠΑ να κατασκευάσουν τις δικές τους βάσεις» τονίζει ο Τραμπ
Γροιλανδία
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους του CNN και του MS Now στον Λευκό Οίκο – «Παραβίαση του Συντάγματος»
«Έχουμε δικαίωμα βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος να καλύπτουμε τις ειδήσεις χωρίς εμπόδια ή παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», ανέφερε το CNN σε ανακοίνωσή του
CNN