Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρατούσαν αλυσοδεμένο μωρό ουρακοτάγκο – Δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί [pics]

Κρατούσαν αλυσοδεμένο μωρό ουρακοτάγκο – Δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί [pics]

Μπορεί πλέον να ελπίζει ξανά το μωρό ουρακοτάγκος Bonika που διασώθηκε από το International Rescue (IAR) Orangutan Centre μετά από 6 μήνες αιχμαλωσίας.

Το 18 μηνών μωρό ουρακοτάγκος βρισκόταν σφιχτά αλυσοδεμένο από τον λαιμό στην κουζίνα μιας οικογένειας στο Ketapang, στο δυτικό Βόρνεο. Αιχμαλωτίστηκε όταν το έπιασε ο Bapak Hendrigus που το βρήκε σε φυτεία φοινικέλαιου.

Όταν έμαθαν για το μωρό ουρακοτάγκο στο International Rescue (IAR) Orangutan Centre έσπευσαν να το βοηθήσουν. Ο Bapak Hendrigus κρατούσε τη μικρή Bonika ως κατοικίδιο ζώο από τον Ιούνιο, που ισχυρίζεται πως τη βρήκε, και την τάιζε ρύζι, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, μπισκότα, ψωμί, μεταλλικό νερό και γάλα για μωρά.

Άφηνε τη μικρή Bonika για λίγες ώρες ελεύθερη κάθε πρωί και απόγευμα για να παίζει με την κόρη του, αλλά την είχε αλυσοδεμένη την υπόλοιπη μέρα για να μη φύγει από το σπίτι. Όταν έμαθαν ότι είναι παράνομο να κρατούν έναν άγριο ουρακοτάγκο ως κατοικίδιο, ο Hendrigus ήθελε να παραδώσει το μωρό στις αρχές αλλά δεν ήξερε που να απευθυνθεί.

Όταν ενημερώθηκαν οι άνθρωποι του International Rescue (IAR) Orangutan Centre πήγαν να το σώσουν και πλέον η μικρή Bonika θα παραμείνει σε καραντίνα για μερικές εβδομάδες μέχρι να ελέγξουν ότι είναι απαλλαγμένη από ασθένειες πριν αρχίσουν τις διαδικασίες αποκατάστασης που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στην άγρια φύση.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε