Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Άγνοια για την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού – Διαψεύδει ΗΠΑ για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

Κρεμλίνο: Άγνοια για την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού – Διαψεύδει ΗΠΑ για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία

Ημέρα… διαψεύσεων για το Κρεμλίνο, αφού όχι μόνον αμφισβήτησε τους αριθμούς των ρωσικών απωλειών του τελευταίου πενταμήνου που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, αλλά «άδειασε» και τον Πάπα, που δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστική πρωτοβουλία του Βατικανού για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα (2/5/2023) ότι δεν γνωρίζει τίποτα για μια ειρηνευτική πρωτοβουλία του Βατικανού για την Ουκρανία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει την Κυριακή ότι το Βατικανό συμμετείχε σε διακριτικές προσπάθειες που είχαν σκοπό τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Κατά την επιστροφή του από την Ουγγαρία, ο Πάπας είχε πει ακόμη ότι το Βατικανό είναι επίσης έτοιμο να συνδράμει στον επαναπατρισμό των παιδιών από την Ουκρανία, που τα πήγαν στην Ρωσία από ουκρανικά εδάφη που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Κρεμλίνο: Αποκύημα φαντασίας ο αριθμός των ρωσικών απωλειών που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Επιπλέον, το Κρεμλίνο δια του Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία ως «αποκύημα φαντασίας», αναφέροντας ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει τρόπο να αποκτήσει σωστά στοιχεία.

Ο Λευκός Οίκος, επικαλούμενος εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ανακοίνωσε χθες πως οι απώλειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία έχουν φθάσει τις 100.000 του τελευταίους πέντε μήνες, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότεροι από 20.000 νεκροί.

Η Ρωσία για τελευταία φορά έδωσε στην δημοσιότητα καταγραφή των απωλειών της το Σεπτέμβριο, όταν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις