Κόσμος

Κρεμλίνο: Δεν κρυβόμαστε εμείς πίσω από την κυβερνοεπίθεση σε υπουργεία των ΗΠΑ

Θύματα κυβερνοεπίθεσης έπεσαν χθες Κυριακή τουλάχιστον δύο υπουργεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Το γεγονός επιβεβαίωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ τόσο μέσα ενημέρωσης, όσο και -κυρίως- Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters οι χάκερς που βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

Όπως ήταν επόμενο, οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας.

Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση από χάκερς της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.

click4more: Ρώσοι χάκερς χτύπησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ – Επιθέσεις σε 2 υπουργεία

«Για ακόμη μία φορά θέλω να υπενθυμίσω ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που είχε προτείνει στην αμερικανική πλευρά να συμφωνήσουν και να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προσέθεσε δε ότι «αυτό θα έδινε την δυνατότητα στις δύο χώρες να συνεργασθούν και να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις, τις όποιες απόπειρες κυβερνοκατασκοπείας και τα λοιπά». Ανέφερε μάλιστα ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Πούτιν δεν βρήκε ανταπόκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Εάν κατά την διάρκεια πολλών μηνών υπήρξαν κάποιες επιθέσεις και οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα με αυτές, ασφαλώς δεν πρέπει να κατηγορούνται έτσι αβάσιμα για όλα οι Ρώσοι, δεν έχουμε καμία σχέση» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: Reuters- / TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
16
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat