Κόσμος

Κρεμλίνο: Δεν κρυβόμαστε εμείς πίσω από την κυβερνοεπίθεση σε υπουργεία των ΗΠΑ

Θύματα κυβερνοεπίθεσης έπεσαν χθες Κυριακή τουλάχιστον δύο υπουργεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Το γεγονός επιβεβαίωσε η αμερικανική κυβέρνηση, ενώ τόσο μέσα ενημέρωσης, όσο και -κυρίως- Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters οι χάκερς που βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση συνδέονται με το ρωσικό κράτος.

Όπως ήταν επόμενο, οι ισχυρισμοί αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση της Μόσχας.

Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθηση από χάκερς της εσωτερικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.

click4more: Ρώσοι χάκερς χτύπησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ – Επιθέσεις σε 2 υπουργεία

«Για ακόμη μία φορά θέλω να υπενθυμίσω ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν εκείνος που είχε προτείνει στην αμερικανική πλευρά να συμφωνήσουν και να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προσέθεσε δε ότι «αυτό θα έδινε την δυνατότητα στις δύο χώρες να συνεργασθούν και να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε κυβερνοεπιθέσεις, τις όποιες απόπειρες κυβερνοκατασκοπείας και τα λοιπά». Ανέφερε μάλιστα ότι «αυτή η πρωτοβουλία του Πούτιν δεν βρήκε ανταπόκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Εάν κατά την διάρκεια πολλών μηνών υπήρξαν κάποιες επιθέσεις και οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα με αυτές, ασφαλώς δεν πρέπει να κατηγορούνται έτσι αβάσιμα για όλα οι Ρώσοι, δεν έχουμε καμία σχέση» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: Reuters- / TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη και η εκκένωση βάσεων
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ
Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «Wings of Zion» του Ισραήλ 9
Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ: 16 χρόνια φυλακή σε ναύτη που πούλησε στρατιωτικά μυστικά στην Κίνα – «Τα έκανα θάλασσα»
Ο Jinchao «Patrick» Wei πούλησε σε Κινέζο αξιωματικό μυστικών υπηρεσιών ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής άμυνας για 12.000 δολάρια - Η στρατολόγηση μέσω social media και ο ρόλος της μητέρας του
Ο Jinchao Wei, γνωστός και ως Patrick