Κόσμος

Κρεμλίνο: «Δεν ξέρουμε αν είναι fake news οι απειλές του Τραμπ στον Πούτιν ότι θα βομβάρδιζε την Μόσχα»

Η ρωσική προεδρία δήλωσε ότι «αντιμετωπίζει με ηρεμία τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου στον Ρώσο ομόλογό του

Οι «επιθέσεις» που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εναντίον του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, ο Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου χθες (08.07.2025) τον Πούτιν «ότι του λέει βλακείες», εκφράζοντας την απογοήτευσή του, με το Κρεμλίνο να αντιδράει σήμερα (09.07.2025) λέγοντας ότι αντιμετωπίζει με ηρεμία τις επικρίσεις του Αμερικανού ηγέτη.

«Το αντιμετωπίζουμε με ηρεμία» και «λογαριάζουμε να συνεχίσουμε το διάλογό μας με την Ουάσινγκτον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη σκλήρυνση των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ.

Το Κρεμλίνο απάντησε και στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Τραμπ απείλησε να βομβαρδίσει την Μόσχα, για να αποτρέψει τον Πούτιν να επιτεθεί στην Ουκρανία, λέγοντας πως δεν είναι σίγουρο κατά πόσον αληθεύει η πληροφορία του CNN ότι ο Τραμπ είχε απειλήσει κάποτε να βομβαρδίσει τη Μόσχα.

Το CNN επικαλέστηκε ηχογράφηση στην οποία ο Τραμπ ακούγεται να λέει σε ιδιωτική συγκέντρωση χορηγών της προεκλογικής εκστρατείας του το 2024 ότι είχε κάποτε προειδοποιήσει τον Πούτιν πως «θα πλακώσει στις βόμβες τη Μόσχα», αν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως υπάρχουν «πολλά fake» και δεν είναι σίγουρος αν η πληροφορία αληθεύει.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι διαβίβασε παρόμοια προειδοποίηση και στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για ενδεχόμενη εισβολή στην Ταϊβάν, λέγοντάς του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βομβάρδιζαν, σε απάντηση, το Πεκίνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες