Κόσμος

Κρεμλίνο: Η Ρωσία είναι de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε την άποψη που εξέφρασε ένας εκ των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την οποία η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας.

«Αυτή είναι η άποψη του δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, υπάρχει πρακτική της δημοσιοποίησης παρόμοιων απόψεων. Στην περίπτωση αυτή δεν την σχολιάζουμε , ξεκινάμε από το ότι η Ρωσία είναι de jure και de facto διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο προέβη στη δήλωση αυτή με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κομερσάντ», η οποία έγραψε ότι ο δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου Κονσταντίν Αρανόφσκι θεωρεί ότι η Σοβιετική Ένωση «ήταν ένα κράτος που δημιουργήθηκε παράνομα», ότι η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται διάδοχος «των διώξεων και των τρομοκρατικών ενεργειών» της σοβιετικής εξουσίας και ότι είναι ένα κράτος «που δεν εμπλέκεται σε εγκλήματα ολοκληρωτισμού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρζάν Σατραπί: Πέθανε «από θλίψη» στα 56 της η Γαλλοϊρανή δημιουργός του «Περσέπολις»
«Η Μαρζάν Σατραπί πέθανε από θλίψη λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Ματίας Ρίπα, του συζύγου της και έρωτα της ζωής της», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειάς της στο AFP.
Μαρζάν Σατραπί
Βετεράνος στην Καλιφόρνια έδεσε με εκρηκτικά πολίτες και τους κράτησε αιχμάλωτους για 15 ώρες - Εξουδετερώθηκε από το FBI
Με βαρύ ιστορικό σε αδικήματα σεξουαλικής φύσης κι ιστορικό βίας ο 41χρονος πρώην στρατιωτικός - Τους κράτησε αιχμάλωτους σε τράπεζα με το FBI να περικυκλώνει το σημείο για την απελευθέρωση των ομήρων
Πράκτορες του FBI έξω από την τράπεζα για την σύλληψη του δράστη (AP Photo
Ακατάλληλα τρόφιμα προκαλούν κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατ. θανάτους σε όλο τον κόσμο
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα παιδιά κάτω των 5 ετών - Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ακατάλληλων τροφίμων
Τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ