Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κριμαία: Η Μόσχα γέμισε το Κερτς με πυραύλους

Κριμαία: Η Μόσχα γέμισε το Κερτς με πυραύλους

Ένα μεγάλο κομβόι με εξοπλισμό του ρωσικού στρατούς που κατευθύνεται στην περιοχή της Κριμαίας δείχνει το video που δημοσιεύει το RT.

Η Μόσχα φαίνεται ότι έχει πάρει απόφαση να μην κάνει πίσω στο ζήτημα της Κριμαίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίον στο στενό του Κέρτς.

Διαμηνύοντας ότι όσο στην Ουκρανία υπάρχει στρατιωτικός νόμος η κατάσταση δεν θα εξομαλυνθεί η Μόσχα φαίνεται ότι στέλνει συνεχώς στρατιωτικό υλικό.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το RT διακρίνεται κοντά στην περιοχή του Κέρτς ένα μεγάλο κομβόι του ρωσικού στρατού που μεταφέρει εξοπλισμό και κυρίως συστοιχίες πυραύλων εδάφους επιφανείας X25.

Για την ακρίβεια διακρίνονται οκτώ συστοιχίες πυραύλων μια ανάσα από τα στενά του Κέρτς.

Μια κίνηση που δείχνει ότι η Ρωσία θέλει να έχει το πάνω χέρι στα στενά, αποκλείοντας ανά πάσα στιγμή τα ουκρανικά πλοία.

Το βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα λίγο μετά τη διαρροή πληροφοριών ότι οι Ρώσοι θα αναπτύξουν στην περιοχή και το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος S-400. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι S-400 θα είναι επιχειρησιακοί ως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Ποροσένκο: Απειλή ολοκληρωτικού πολέμου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υποστήριξε χθες ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με την «απειλή» της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και του ξεσπάσματος «ενός ολοκληρωτικού πολέμου» με τη Ρωσία.

«Ο αριθμός των μονάδων οι οποίες σταθμεύουν κατά μήκος όλων των συνόρων μας έχει αυξηθεί σημαντικά. Μια ευρείας κλίμακας ένοπλη σύρραξη με τη Ρωσία απειλεί τη χώρα», είπε ο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των ρωσικών αρμάτων μάχης στην περιοχή των συνόρων τριπλασιάστηκε τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες και βίντεο RT και  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις