Κόσμος

Κριστίν Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν βλέπει κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα ωθήσει την ευρωζώνη σε στασιμοπληθωρισμό.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ακόμη και αν η Τράπεζα αυξήσει τον πληθωρισμό εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας και μειώσει τον ρυθμό ανάπτυξης.

«Τα εισερχόμενα δεδομένα δεν υποδηλώνουν πραγματικό κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού», τόνισε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη μπορεί να υποχωρήσει ακόμη και στο 2,3% το 2022 εξαιτίας του πολέμου, σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο. Ωστόσο, σημείωσε ότι σε όλα τα σενάρια, ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί και να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα κοντά στον στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ το 2024.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντι Ράμα για τα επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή σε άμυαλες συμμορίες
Να σημειωθεί ότι η Σβέρνιτσα όπου έγιναν τα επεισόδια κατοικείται από Έλληνες και μαζί με τη γειτονική Νάρτα αποτελούν ελληνόφωνους θύλακες στην περιοχή βόρεια του Αυλώνα
αστυνομία Αλβανίας
Εργοδότες στη Βρετανία προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να «ξετρυπώσουν» τους υπαλλήλους που κλέβουν εταιρείες ή δηλώνουν ψευδώς «άρρωστοι»
Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για κατάχρηση του συστήματος
iStock