Κόσμος

Κρουαζιερόπλοιο του τρόμου στον Βισκαϊκό κόλπο – «Πολιορκία» από κύματα 16 μέτρων και 100 τραυματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον απόλυτο τρόμο βίωσαν οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου το οποίο περνούσε από τον Βισκαϊκό κόλπο (βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό).

Το κρουαζιερόπλοιο Saga Spirit of Discovery έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα στον Βισκαϊκό κόλπο, και τα όσα ακολούθησαν και βίωσαν οι επιβάτες, είναι βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες τους.

Κύματα ύψους 16 μέτρων χτυπούσαν με μανία το πλοίο, το οποίο μάλιστα ακινητοποιήθηκε. Αυτό σημαίνει πως έμεινε στάσιμο να δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα των αδυσώπητων κυμάτων.

Τζάμια άρχισαν να σπάνε, πράγματα να διαλύονται, το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση και επιβάτες να γίνονται «μπαλάκια» και να χτυπούν σε σημεία του πλοίου. Υπολογίζεται πως περίπου 100 από αυτούς τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός επιβάτη ο οποίος ανέφερε πως τα τραπέζια «πετούσαν» και οι άνθρωποι πήγαιναν πάνω κάτω από τις αναταράξεις.

«Ακούγαμε τα πάντα να σπάνε και στη συνέχεια ο καπετάνιος ουρλιάζοντας ανακοίνωσε πως το πλοίο έπαιρνε κλίση. Ο πανικός που είχε στη φωνή του μας έκανε να τρομοκρατηθούμε» είπε μια γυναίκα που ήταν πάνω στο πλοίο.

«Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν με σωσίβια και έγραφαν μηνύματα στα αγαπημένα τους πρόσωπα σε περίπτωση που δεν επιστρέφαμε. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε ζωντανοί» τόνισε.

Άλλος επιβάτης δήλωσε πως ο καπετάνιος ακουγόταν φοβισμένος στις ανακοινώσεις του, και πως μέλη του πληρώματος είχαν βάλει τα κλάματα. 

Οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς χαρακτηρίστηκαν μικροτραυματισμοί και 5 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όταν το πλοίο έδεσε στο Πόρτσμουθ.

Ο Βισκαϊκός κόλπος θεωρείται δύσκολο πέρασμα για τα πλοία, και το κρουαζιερόπλοιο είχε πάρει εντολή να επιστρέψει στην Βρετανία λόγω κακοκαιρίας. Τότε έπεσε στην κακοκαιρία και ενεργοποιήθηκε το σύστημα ασφαλείας του πλοίου. Μετά από λίγο έστριψε αριστερά και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε. Τότε – όπως αναφέρεται – υπήρξε το μεγαλύτερο χάος.

Η εταιρεία από τη μεριά της ανέφερε πως δεν υπήρξαν σημαντικές ζημιές στο πλοίο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα 13 τα κρούσματα χανταϊού μετά το ξέσπασμα στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΠΟΥ
«Η Ισπανία ανακοίνωσε νέο κρούσμα μεταξύ των ασθενών που είναι σε καραντίνα, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 13», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού
Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ για παράνομες χρηματοδοτήσεις
Το κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά σκανδάλων διαφθοράς και οι έρευνες αφορούν πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους
Πέδρο Σάντσεθ
Χαμός με τον Υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Έπιασε με τα χέρια του φίδια για να τα βγάλει από την αυλή
Ο Κένεντι είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις πριν από δύο χρόνια από περιβαλλοντικές οργανώσεις για ισχυρισμό ότι κάποτε αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο μια νεκρή φάλαινα
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ