Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κρύφτηκε σε… βαλίτσα στην προσπάθεια του για μια καλύτερη ζωή [vid]

Φωτό από Youtube
Φωτό από Youtube

Οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν σοκ. Δυο μετανάστες κρύφτηκαν σε αυτοκίνητο ενώ ακόμη ένας “διπλώθηκε” μέσα σε μία βαλίτσα στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην πόλη Θέουτα που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Αφρικής, αλλά ανήκει στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, όταν η αστυνομία πήγε να ελέγξει ένα αυτοκίνητο την Τρίτη, βρήκε κρυμμένους έναν άνδρα και μία γυναίκα απο τη Γουινέα στο αυτοκίνητο.

Ο ένας ήταν κρυμμένος μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου και ο άλλος μέσα στο πίσω κάθισμα που ήταν κούφιο.  Και στους δυο δόθηκαν πρώτες βοήθειες καθώς είχαν ελάχιστον αέρα για να αναπνεύσουν, στα σημεία που κρύβονταν, ενώ συνελήφθησαν δυο Μαροκινοί, οι οποίοι φέρονται να είναι οι διακινητές.

 Ωστόσο, δεν είναι το πιο σοκαριστικό περιστατικό αφού όπως ανέφεραν οι Αρχές την Παρασκευή, μία 22χρονη προσπάθησε να περάσει έναν άντρα από τα σύνορα της ίδιας πόλης μέσα σε… μία βαλίτσα!

Ο άντρας, ο οποίος φέρεται να είναι από τη Γκαμπόν, χρειάστηκε επίσης άμεση ιατρική βοήθεια. Η γυναίκα από το Μαρόκο, αποκάλυψε τι έκρυβε μέσα στη βαλίτσα της όταν τελωνειακοί υπάλληλοι της ζήτησαν να την ανοίξει.

Τα περιστατικά αυτά συνέπεσαν με μια μαζική προσπάθεια περίπου 1.100 μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική να περάσουν από το Μαρόκο στη Θέουτα την Κυριακή.

Δείτε το video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε