Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ξαφνικό ταξίδι Τραμπ σε Αφγανιστάν και ανακωχή με Ταλιμπάν! video

Ξαφνικό ταξίδι Τραμπ σε Αφγανιστάν και ανακωχή με Ταλιμπάν! video
youtube

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησε, ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε τους Αμερικανούς στρατιώτες, στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που αύξησε τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. Το προεδρικό αεροσκάφος, μετά από νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον, προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ.

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.

Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση.

Τραμπ και… συμφωνία με Ταλιμπάν

“Οι Ταλιμπάν θέλουν μία συμφωνία”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε: “Και τους συναντάμε και τους λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μια εκεχειρία. Δεν ήθελαν εκεχειρία και τώρα την θέλουν. Νομίζω ότι σίγουρα έτσι θα πάει το πράγμα”, ανέφερε.

“Θα παραμείνουμε (σ.σ. στο Αφγανιστάν) όσο δεν καταλήγουμε σε συμφωνία ή μέχρι να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και να θέλουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία”, ξεκαθάρισε ο αρχηγός του Λευκού Οίκου.

Ο Τραμπ σέρβιρε την παραδοσιακή γαλοπούλα σε Αμερικανούς στρατιώτες και πήρε μαζί τους το δείπνο των Ευχαριστιών. Συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

“Κάναμε 8.331 μίλια για να είμαστε εδώ απόψε για έναν λόγο: να σας πω προσωπικά ότι αυτή η γιορτή των Ευχαριστιών είναι μια ειδική γιορτή των Ευχαριστιών, όλα πάνε καλά και η χώρα μας είναι ισχυρότερη οικονομικά από ποτέ”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις