Κόσμος

Ξανά «στα κρύα του λουτρού» ο Ταγίπ Ερντογάν για συνάντηση με Τζο Μπάιντεν

Ούτε… στη Σύνοδο των G20, η οποία θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη, θα καταφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δει τον Τζο Μπάιντεν. Είναι, μάλιστα, η δεύτερη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος προαναγγέλλει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του και τελικά δε γίνεται.

«Με τον Μπάιντεν μάλλον δε θα συναντηθούμε στη σύνοδο των G20 στη Ρώμη, αλλά θα συναντηθούμε πιθανότατα στη Γλασκώβη. Στη συνάντησή μας το σημαντικότερο θέμα είναι το ζήτημα της πληρωμής των 1,4 δισ. δολαρίων που έχουμε κάνει για τα F-35. Σχετικά με αυτή την πληρωμή, φυσικά, θα χρειαστεί να συζητήσουμε μαζί τους πως θα μας επιστραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι έναν συμψηφισμό των χρημάτων που έχουν δοθεί για τα F-35 με αγορά νέων F-16.

Στο μεταξύ, το δεξί χέρι του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, μίλησε σήμερα με τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν. Στο επίκεντρο των συζητήσεων σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, βρέθηκε το ενδεχόμενο αγοράς F-16, αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη