Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ξανά στο Cambridge ο φοιτητής που έκαψε χαρτονόμισμα μπροστά σε άστεγο

Cambridge

Γλιτώνει τελικά την αποβολή ο φοιτητής του Cambridge που είχε κάψει χαρτονόμισμα 20 λιρών μπροστά σε άστεγο.

Το πανεπιστήμιο του Cambridge είχε δεχτεί έντονες πιέσεις να αποβάλει τον Ronald Coyne μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανεκδιήγητη πράξη του. Είχε κάψει ένα χαρτονόμισμα 20 λιρών μπροστά σε άστεγο.

Το βίντεο με τον Ronald Coyne είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο νεαρός φοιτητής είχε σταθεί προκλητικά μπροστά στον άστεγο και έκαψε χαρτονόμισμα 20 λιρών.

Ο φοιτητής κατάφερε τελικά να διατηρήσει τη θέση του στο Pembroke College μετά τη δημόσια συγγνώμη του. Ανέφερε ότι έχει δεχθεί απειλές να του ρίξουν οξύ, τονίζοντας ότι “ξέχασε τι πραγματικά σημαίνει να σπουδάζεις στο Cambridge”.

Το γράμμα συγγνώμης στο Cambridge

Οι υπεύθυνοι τον είχαν απομακρύνει από το Cambridge University Conservative Association μετά την προκλητική ενέργειά του στις 2 Φεβρουαρίου. Οι επικεφαλής του ιστορικού πανεπιστημίου είχαν επανειλημμένα αρνηθεί να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Το κολλέγιο που σπουδάζει μοιράστηκε την επιστολή συγγνώμης του με τους συμφοιτητές του σε μια προσπάθεια να τον στηρίξουν καθώς πρόκειται να επιστρέψει.

Η μητέρα του φοιτητή Sandra McLaughlin είχε δηλώσει πως δεν μπορούσε να καταλάβει τη συμπεριφορά του γιου της. “Δεν αναγνωρίζω αυτή τη συμπεριφορά στον γιο μου. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί έκανε κάτι τόσο ανόητο και σκληρό. Έκανε δύο χρόνια εθελοντισμό στο καταφύγιο αστέγων Stockbridge στο Εδιμβούργο όταν ήταν ακόμα στο σχολείο. Είναι πολύ ανησυχητικό. Είμαστα μια απλή οικογένεια”.

Πηγή: Metro

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις