Κόσμος

Ξανά στον αέρα το TV5Monde μετά την επίθεση των τζιχαντιστών

Το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde ανακοίνωσε απόψε ότι ξανάρχισε πλέον κανονικά η μετάδοση των προγραμμάτων του, αργά σήμερα το απόγευμα, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε από χάκερ που υποστήριξαν ότι ανήκουν στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Όλα λειτουργούν” ομαλά, τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του καναλιού, Πασκάλ Γκιμιέρ.

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού άρχισε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) με τον παρουσιαστή να δηλώνει στο κοινό: “Το TV5 είναι απόψε μαζί σας, σε απευθείας μετάδοση”.

Η γαλλική κυβέρνηση προκρίνει την εκδοχή της “τρομοκρατικής ενέργειας” στο τηλεοπτικό δίκτυο και κάλεσε όλα τα μέσα ενημέρωσης να “επαγρυπνούν” για την πιθανότητα διάπραξης παρόμοιων ενεργειών. “Πολλά στοιχεία συγκλίνουν” προς αυτήν την κατεύθυνση κι επιτρέπουν στις αρχές να συμπεράνουν ότι “μια τρομοκρατική επίθεση ήταν πράγματι η αιτία αυτής της επίθεσης”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά από σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο υπουργός απέφυγε πάντως να κατονομάσει τους δράστες. “Υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως, ακόμη και όταν κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, θα πρέπει πάντα να το επαληθεύουμε”, υπογράμμισε.

Η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Καζνέβ, ζήτησε από όλους να “επαγρυπνούν”. “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξαναγίνουν παρόμοιες επιθέσεις”, εξήγησε.

Η επίθεση στο TV5Monde έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Οι εκπομπές διακόπηκαν και μια μαύρη οθόνη εμφανίστηκε και στα έντεκα κανάλια του δικτύου. Ταυτόχρονα, το δίκτυο έχασε τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook και το Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσικό «σφυροκόπημα» στην Ουκρανία: Συγκλονιστικές εικόνες από τις επιθέσεις στο Κίεβο – 3 νεκροί και 600.000 κάτοικοι χωρίς ρεύμα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε 4 σταθμούς παραγωγής ενέργειας εντός και γύρω από το Κίεβο και 2 στο Χάρκοβο, μεταξύ άλλων στόχων
κιεβο
Βραζιλία: Αποσυναρμολόγησαν την πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου» στους καταρράκτες Ιγκουασού εξαιτίας του Ελ Νίνιο
Η απόφαση ελήφθη όταν η παροχή του ποταμού Ιγκουασού ξεπέρασε τα 12.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή ήταν περισσότερο από οκτώ φορές υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο
H πεζογέφυρα «Λαιμός του Διαβόλου»
Κέιτι Ζακαράια: Η νέα εκπρόσωπος του Τραμπ που παρομοιάστηκε με ψηφιακό ΑΙ avatar – «Κάνει τη Λέβιτ να φαίνεται Τσόρτσιλ»
Το αμήχανο ντεμπούτο, η ανακοίνωση για την απομπομπή της Γκιλφόιλ, το σαρδάμ «ο πρόεδρός μου… συγγνώμη, ο σύζυγός μου» και τα ερωτήματα για την άδεια άσκησης δικηγορίας στις ΗΠΑ
Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιτι Ζακαράια
Παρατείνεται η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο για τους δημοσιογράφους του CNN, του MS NOW και του Politico
Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τίμοθι Κέλι εξέδωσε μία γραπτή απόφαση εξηγώντας την επείγουσα δικαστική απόφαση που είχε εκδώσει ο ίδιος στις 24 Σεπτεμβρίου, αποκαθιστώντας την πρόσβαση των δημοσιογράφων
τραμπ