Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ξαναγράφουν την ιστορία! Ο λόγος που δεν εκφώνησε ποτέ ο Κένεντι στο Ντάλας με τη φωνή του

Ξαναγράφουν την ιστορία! Ο λόγος που δεν εκφώνησε ποτέ ο Κένεντι στο Ντάλας με τη φωνή του

– 55 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι θα ακούσουμε την ομιλία που σκόπευε να εκφωνήσει στο Ντάλας
– Είχαν φυλάξει το κείμενο της ομιλίας που θα έβγαζε τον Νοέμβριο του 1963
– Ανέλυσαν πάνω από 800 ομιλίες του για να δημιουργήσουν το ηχητικό

Χάρη στην τεχνολογία, 55 χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι θα μπορέσουμε να ακούσουμε με τη φωνή του την ομιλία που δεν εκφώνησε ποτέ στο Ντάλας.

Το κείμενο της ομιλίας που θα έβγαζε ο Τζον Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963 στο Dallas Trade Mart είχε φυλαχθεί και με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα τον ακούσουμε να το εκφωνεί.

Οι Times του Λονδίνου συνεργάστηκαν με την εταιρεία τεχνολογίας ήχου CereProc και τη Rothco για να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων. Εν συνεχεία τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί η ομιλία με τη φωνή του Τζον Κένεντι.

Κατάφεραν να αναδημιουργήσουν τη φωνή του Τζον Κένεντι αναλύοντας πάνω από 800 ομιλίες του και παρεμβάσεις του στο ραδιόφωνο. Χρησιμοποίησαν bites για να δημιουργήσουν ψηφιακά το ηχητικό του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Δολοφονία Κένεντι

Αποσπάσματα της ομιλίας Κένεντι

“Σε έναν κόσμο σύνθετων και συνεχιζόμενων προβλημάτων, σε έναν κόσμο γεμάτο απογοήτευση και ενοχλήσεις, η ηγεσία της Αμερικής πρέπει να καθοδηγείται από τα φώτα της μάθησης και της λογικής. Γιατί διαφορετικά όσοι μπερδεύουν τη ρητορική με την πραγματικότητα και το πιθανό με το δυνατό θα κερδίσουν τη λαϊκή υπεροχή με τις φαινομενικά γρήγορες και απλές λύσεις τους σε κάθε παγκόσμιο πρόβλημα.

Θα ακούγονται πάντα φωνές αντιφρονούντων στη γη, εκφράζοντας την αντιπολίτευση χωρίς εναλλακτική λύση, βρίσκοντας λάθη και αναζητώντας επιρροή χωρίς ευθύνη. Αυτές οι φωνές είναι αναπόφευκτες.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι ο καθένας, για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση πριν από μια δεκαετία, θα “μιλήσει” στον Αμερικανικό λαό. Αλλά μπορούμε να ελπίζουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι θα ακούσουν τις ανοησίες” είναι ορισμένα από τα αποσπάσματα της ομιλίας του Τζον Κένεντι.

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι

Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν στην αυτοκινητοπομπή με την Πρώτη Κυρία Τζάκι Κένεντι, τον κυβερνήτη του Τέξας John Connally και τη γυναίκα του Nellie όταν έπεσαν οι φονικοί πυροβολισμοί στο Dealey Plaza.

Ο Τζον Κένεντι θα έβγαζε ομιλία στο Dallas Trade Mart αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Κηρύχθηκε νεκός στα 46 του χρόνια, στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις