Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ξεκίνησε η παραγωγή της πολυτελούς λιμουζίνας Aurus που λάνσαρε ο Πούτιν (video)

Πούτιν Aurus
Φωτογραφία: Reuters

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα την παραγωγή του πολυτελούς αυτοκινήτου sedan, μάρκας Aurus Senat, που προωθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είχε παρουσιάσει σχέδια για τη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων μάρκας Aurus το 2013. Ο Πούτιν συνέβαλε στην προώθηση της πολυτελούς αυτής λιμουζίνας, όταν την οδήγησε πηγαίνοντας στην τελετή ορκωμοσίας του το 2018, ως πρόεδρος της Ρωσίας για τη νέα εξαετή θητεία του.

Πούτιν Aurus Πούτιν Aurus

Η παραγωγή του εν λόγω αυτοκινήτου sedan είναι απίθανο να έχει σημαντική επίδραση στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον. Ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ δήλωσε ότι εφέτος θα κατασκευασθούν 200-300 αυτοκίνητα, έγραψε η εφημερίδα Vedomosti.

Το αυτοκίνητο, που θεωρείται ως ένα έργο κύρους για το Κρεμλίνο, με τα πιο βασικά διαθέσιμα χαρακτηριστικά του θα κοστίζει 18 εκατομμύρια ρούβλια (200.846 ευρώ).

Η Ρωσία επιδιώκοντας, επίσης, να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά και την τεχνολογία, μετά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση το 2014 επέσπευσε την ανάπτυξη της εσωτερικής της παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις