Κόσμος

Ξεπέρασαν τις 9.000 οι νεκροί στον Ισημερινό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δραματικός ο νέος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές του Εκουαδόρ για την εξέλιξη της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός στη χώρα. Ο Ισημερινός, πλέον, θρηνεί περισσότερους από 9.000 νεκρούς. 

Ο απολογισμός εκτοξεύτηκε γιατί οι αρχές του Ισημερινού συμπεριέλαβαν στη λίστα των νεκρών και τους θανάτους που πιθανόν οφείλονται στη νόσο αλλά δεν επιβεβαιώθηκαν ελλείψει διαγνωστικών τεστ.

Click4more Ισπανία: 905 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Ο Ισημερινός ήταν ανάμεσα στις πρώτες που επλήγησαν από την πανδημία στην αμερικανική ήπειρο. Μετρά 5.584 νεκρούς που ο θάνατός τους από τον κορονοϊό έχει επιβεβαιωθεί και “3.454 θανάτους που πιθανόν οφείλονται στην Covid-19 σε εθνικό επίπεδο”, δηλαδή συνολικά 9.038 νεκρούς, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Ο Ισημερινός, με πληθυσμό 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει μέχρι και σήμερα 82.279 κρούσματα, 118 περισσότερα σε σχέση με χθες, δηλαδή 470 ανά 100.000 κατοίκους.

Είναι η έκτη χώρα της Λατινικής Αμερικής σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων μετά τη Βραζιλία, το Μεξικό, το Περού και την Κολομβία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έντι Ράμα για τα επεισόδια στην Αλβανία: Συγχαρητήρια στην αστυνομία, μηδενική ανοχή σε άμυαλες συμμορίες
Να σημειωθεί ότι η Σβέρνιτσα όπου έγιναν τα επεισόδια κατοικείται από Έλληνες και μαζί με τη γειτονική Νάρτα αποτελούν ελληνόφωνους θύλακες στην περιοχή βόρεια του Αυλώνα
Επεισόδια στη νοτιοδυτική Αλβανία
8
CNN: Το Ιράν αποκατέστησε τις βομβαρδισμένες υπόγειες εγκαταστάσεις πυραύλων και είναι πάλι ετοιμοπόλεμο – Δορυφορικές εικόνες
Η Τεχεράνη φαντάζει πάλι έτοιμη να εκτοξεύσει πολύ περισσότερους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Ισραήλ και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής
Ιρανικοί πύραυλοι των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στην Τεχεράνη
Εργοδότες στη Βρετανία προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να «ξετρυπώσουν» τους υπαλλήλους που κλέβουν εταιρείες ή δηλώνουν ψευδώς «άρρωστοι»
Οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για εργαζόμενους που είναι ύποπτοι για κατάχρηση του συστήματος
iStock