Κόσμος

Ξεπέρασαν τους 2.040 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα

Η κακοκαιρία δεν βοηθά το έργο των σωστικών συνεργειών για τον εντοπισμό επιζώντων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας ξεπέρασε τους 2.040, ανακοινώθηκε απόψε επισήμως από τα κινεζικά μμε.

Επιπλέον 195 πολίτες εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχους των σωστικών συνεργείων.

Ο σεισμός, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, έχει προκαλέσει και τον τραυματισμό πάνω από 15 χιλιάδων πολιτών εκ των οποίων οι 1.300 είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.

Και καθώς ο καιρός χειροτερεύει, που σημαίνει ότι αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού (επαρχία Τσινγκάι) με πολύ δυσάρεστα αποτελέμστα για τους πολλές χιλιάδες άστεγους, μια μικρή ελπίδα έδωσε στους πολίτες η σωτηρία δύο εγκλωβισμένων που έμειναν θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα για πάνω από πέντε ημέρες, ενός 68χρονου και ενός τετράχρονου, Θιβετιανοί και οι δυο. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για διαφθορά κατά προσώπων που συνδέονται με το τουριστικό σχέδιο της οικογένειας Τραμπ
Από τους 20 ανθρώπους που καταζητούνται, τέσσερις συνελήφθησαν το Σάββατο (13/6/26), ανακοίνωσε η ειδική εισαγγελία κατά της διαφθοράς, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Αλβανία: Διαδηλωτές γκρέμισαν τους φράχτες στο εργοτάξιο στο υπό κατασκευή θέρετρο του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ
Οι Αλβανοί διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες κατά ενός σχεδιαζόμενου πολυτελούς θέρετρου που υποστηρίζεται από μια εταιρεία που συνδέεται με τον Τζάρεντ Κούσνερ
Protesters who say their land has been taken unjustly, tear down the fence where a tourist resort is to be built by the Adriatic coast, in Rrjoll, near Shkodra, Albania, June 13, 2026. REUTERS/Florion Goga