Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξεχάστε τις ΗΠΑ – Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα σε όσους αρνούνται να δώσουν για έλεγχο τα κινητά τους!

Ξεχάστε τις ΗΠΑ – Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα σε όσους αρνούνται να δώσουν για έλεγχο τα κινητά τους!

– Σοβαρή αποκάλυψη από το CNN που δεν διαψεύδεται από τον Λευκό Οίκο
– Σχεδιάζουν να ζητούν τα κινητά από ΟΛΟΥΣ τους ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ για να ελέγχουν τι ποστάρουν στα social media καθώς και όλες τις επαφές τους!
– Αν δεν συμμορφώνονται οι ταξιδιώτες θα τους απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ!

Αν νομίζετε ότι είναι μόνο το διάταγμα Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο στην χώρα σε ανθρώπους με βάση το θρήσκευμα και την καταγωγή, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Και αν νομίζετε ότι οι έλεγχοι που αποφασίστηκαν τώρα είναι πρωτοβουλία μόνο του νέου αμερικανού Προέδρου και πάλι πλανάσθε.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. πως αποκαλύπτει το CNN, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο διευθυντής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Stephen Miller επικοινώνησε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αξιωματούχους των Τελωνείων και των Συνοριακών Ελέγχων αλλά και με του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πολλούς άλλους και τους διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το διάραγμα για την μετανάστευση και να μην ακούν τις “υστερικές φωνές που αντιδρούν στα κανάλια”.

Ο Miller είπε όμως και κάτι άλλο. Είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητεί από ΚΑΘΕ ξένο επισκέπτη να παραδίδει στις αρχές το κινητό του τηλέφωνο και να δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media που έχει κάποιον λογαριασμό αλλά και τις επαφές του. Αν δεν συμβεί αυτό θα απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ!

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο CNN ότι η ιδέα αυτή είναι σε πρώιμο στάδιο καθώς και το πως θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο… Το CNN ζήτησε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ να κάνει κάποιο σχόλιο αλλά εκείνος δεν απάντησε…

Για την ιστορία βέβαια να σημειώσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Politico τον περασμένο Δεκέμβριο, η αμερικανική κυβέρνηση, με Πρόεδρο τον Μπαρακ Ομπαμα, σιωπηρά ζητούσε από ξένους επισκέπτες να δίνουν “εθελοντικά” πρόσβαση στις αμερικανικές αρχές στους λογαρισμούς τους στα social media.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε