Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ξορκίζει” την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο Μακρόν

Εμανουέλ Μακρόν

Πηγές της Γαλλικής Προεδρίας διέψευδαν τις πληροφορίες ότι ο Μακρόν θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι υπουργοί του, δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την σημερινή κυβερνητική σύσκεψη μετά τις χθεσινές ταραχές στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγή των Ηλυσίων Πεδίων.

Η ίδια πηγή είπε ότι στη σύσκεψη υπό τον Μακρόν συζητήθηκε η αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Λίγες ώρες νωρίτερα πληροφορίες από το Παρίσι ανέφεραν ότι τη σύσκεψη υπό τον Μακρόν θα απασχολούσε το θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, μετά τα πρωτοφανή βίαια επεισόδια του Σαββάτου.

Τις πληροφορίες ενίσχυε μια αινιγματική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, που είπε πως για τον ίδιο η επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης “δεν αποτελεί ταμπού”, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το θέμα είχε πέσει στο τραπέζι από τους ίδιους τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα το αστυνομικό συνδικάτο Alliance είχε ζητήσει την επιβολή του μέτρου.

Δήλωση για τις βίαιες συγκρούσεις στις διαδηλώσεις των “Κίτρινων Γιλέκων” που προκάλεσα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στο Παρίσι έκανε από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της G20, ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Μακρόν είπε ότι σέβεται τις διαμαρτυρίες και την αντίθετη άποψη, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη βία:

“Οι δράστες αυτής της βίας που έχει προκαλέσει χάος, προδίδουν αυτά που ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τη δικαιοσύνη. Θα σέβομαι πάντα τις διαμαρτυρίες και τις αντιρρήσεις, αλλά δεν θα αποδεχθώ ποτέ τη βία”, σημείωσε ο Μακρόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις