Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ξυλοκόπησαν συγγενή της Μπριζίτ Μακρόν σε διαδήλωση για το συνταξιοδοτικό – Έγιναν οκτώ συλλήψεις

Ξυλοκόπησαν συγγενή της Μπριζίτ Μακρόν σε διαδήλωση για το συνταξιοδοτικό – Έγιναν οκτώ συλλήψεις
Φωτογραφία Reuters

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν χθες (15.05.2023) το βράδυ στη Γαλλία για τον ξυλοδαρμό του γιου του ανιψιού της Πρώτης Κυρίας της χώρας, Μπριζίτ Μακρόν, στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, όπως ανέφεραν αστυνομική πηγή και ο πατέρας του άνδρα που δέχθηκε την επίθεση.

Οι συλληφθέντες εξακολουθούσαν και σήμερα να βρίσκονται υπό κράτηση, τόνισε η αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τον Ζαν Αλεξάντρ Τρονιέ, πατέρα του θύματος, οι επιτιθέμενοι ήταν έξι άνδρες και δύο γυναίκες. Ο ίδιος ανέφερε ότι, ο 30χρονος γιος του, Ζαν-Μπατίστ Τρονιέ, αναγνωρίστηκε και βρέθηκε στο στόχαστρο από ομάδα που συμμετείχε σε διαδήλωση, όπου διαμαρτυρόμενοι χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια. Διαδηλώσεις αυτής της μορφής γίνονται εδώ και εβδομάδες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έγκριση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού από την κυβέρνηση χωρίς ψηφοφορία από το κοινοβούλιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο της Αμιέν, στη βόρεια Γαλλία, έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Μακρόν χθες το βράδυ.

Οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια, βρίζοντας «τον πρόεδρο, τη γυναίκα του και την οικογένειά μας», προτού τραπούν σε φυγή όταν επενέβησαν τρεις περίοικοι, είπε ο πατέρας του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Με αυτή την πράξη επιθετικότητας «φοβάμαι ότι ξεπεράσαμε τα όρια», σχολίασε ο πατέρας του θύματος.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για το ότι παρότι δεν υπάρχει «οποιοσδήποτε οικονομικός δεσμός» μεταξύ του εργοστασίου σοκολάτας Trogneux και του προεδρικού ζεύγους, εγκαταστάσεις αυτής της επιχείρησης στοχοποιούνται τακτικά στο περιθώριο διαδηλώσεων από την άνοδο στην εξουσία του Μακρόν.

Η εισαγγελία της Αμιέν δεν απάντησε στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για κάποια δήλωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις