Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Κτήνη! Αστυνομικοί βασάνισαν και κορόιδευαν ηλικιωμένη με άνοια στο Κολοράντο [video]

Κτήνη! Αστυνομικοί βασάνισαν και κορόιδευαν ηλικιωμένη με άνοια στο Κολοράντο [video]

Άλλη μια υπόθεση αστυνομικής βίας αυτή την φορά σε ηλικιωμένη συνταράσσει τις ΗΠΑ. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει αστυνομικούς να κοροϊδεύουν μια 73χρονη γυναίκα με άνοια την ώρα που παρακολουθούν το βίντεο της σύλληψής της. 

Οι αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα αναίσχυντα κοροϊδεύουν την Karen Garner η οποία συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο σε ένα πολυκατάστημα Walmart στο Κολοράντο γιατί είχε βγει από αυτό χωρίς να πληρώσει προϊόντα αξίας 13 δολαρίων. 

Οι αστυνομικοί την ώρα της σύλληψής της της έβγαλαν τον ώμο και της έσπασαν τον αγκώνα σύμφωνα με τον δικηγόρο της. Κάνουν μάλιστα πλάκα και με τον ήχο που ακούγεται την ώρα που εξαρθρώνεται ο ώμος της. 

Ήδη διατάχθηκε έρευνα στο αστυνομικό τμήμα του Loveland.

Οι αστυνομικοί στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε επικροτούν ο ένας τον άλλον την ώρα που παρακολουθούν την σύλληψη.

Σε ένα άλλο βίντεο από το κρατητήριο μπορεί να δει κανείς μια ηλικιωμένη γυναίκα αδύναμη να φοράει χειροπέδες την ώρα που οι αστυνομικοί γελούν σε βάρος της.

Η οικογένεια Garner προσέλαβε ειδικό προκειμένου να καταγράψει τα εμετικα σχόλια των αστυνομικών.

Η δικηγόρος τους υποστήριξε ότι η 73χρονη γυναίκα πέρασε έξι ώρες χωρίς ιατρική περίθαλψη ενώ ήταν σε σύγχιση και πονούσε από τα βασανιστήρια που υπέστη.

Τα μέτρα που λήφθηκαν προς το παρόν από τους επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος είναι τουλάχιστον αστεία. Ένας από τους πρωταγωνιστές τέθηκε σε αναγκαστική άδεια και άλλοι δυο μετατέθηκαν σε γραφείο…

Τι δείχνουν οι κάμερες στις στολές των αστυνομικών 

Το βίντεο δείχνει δυο αστυνομικούς να σταματούν την κα Garner την ώρα που μάζευε λουλούδια από την άκρη του δρόμου ενώ είχε φύγει από το Walmart.

Οι κάμερες ασφαλείας από το πολυκατάστημα δείχνουν τους υπαλλήλους να σταματούν την γυναίκα για να πάρουν τα 13,38 δολάρια για το εμπόρευμα που είχε πάρει.

Την στιγμή της σύλληψής της οι αστυνομικοί την έριξαν στο έδαφος της έβαλαν χειροπέδες της έσπρωχναν το πρόσωπο πάνω στο περιπολικό της έδεσαν τα πόδια και την άφησαν να αιμορραγεί.

Η νύφη της είπε ότι μετά την σύλληψή της άνοια επιδεινώθηκε. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις