Κόσμος

Κτηνωδία! Ακρωτηρίασε κουταβάκι και το πέταξε για νεκρό

Στη σύλληψη ενός άντρα για την ανατριχιαστικής αγριότητας επίθεση σε κουταβάκι προχώρησαν οι αρχές στην Τουρκία.

Ο αρρωστημένος δράστης έκοψε τα πόδια και την ουρά του κουταβιού και το πέταξε για νεκρό. Το άτυχο κουταβάκι κατάφερε να κρατηθεί για λίγο στη ζωή. Αλλά πέθανε στη διάρκεια επέμβασης μετά τη διάσωσή του από δάσος στην περιοχή Spanca της Τουρκίας.

Η ακραία περίπτωση σκληρότητας προκάλεσε οργή στην Τουρκία και μπήκε στην πολιτική ατζέντα πριν από τις επερχόμενες εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη ότι οι αρχές έχουν συλλάβει έναν χειριστή μηχανημάτων για το άγριο έγκλημα.

Υποσχέθηκε ότι οι νόμοι για τα δικαιώματα των ζώων θα τροποποιηθούν μετά τις εκλογές στις 24 Ιουνίου, οπότε και θέλει να κερδίσει τη δεύτερη θητεία.

“Είτε στο σπίτι είτε στον δρόμο θα λάβουμε υπόψη τον νόμο και θα τον αξιολογήσουμε. Αυτός ο χειριστής συνελήφθη σήμερα. Οι αρχές της Sapanca διέταξαν τη σύλληψή του. Δεν υπάρχει τίποτα αποδεκτό σε αυτό”.

Οργή στην Τουρκία για την κτηνωδία

Το αποτρόπαιο περιστατικό προκάλεσε μια σπάνια επίδειξη πολιτικής ενότητας μεταξύ των πολιτικών των κομμάτων και των υποψήφιων προέδρων της Τουρκίας.

Τη στιγμή που οι εικόνες και τα βίντεο του κουταβιού κατέκλυζαν τα social media, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την πράξη και ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα εναντίον όσων κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Οι ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι οι ποινές για την κακομεταχείριση ζώων είναι “χάδι”. Μια τροποποίηση της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των ζώων βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη εδώ και μήνες. Αλλά έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος.

“Αυτή η βιαιότητα εναντίον ενός μικρού ζωντανού είναι μια οδυνηρή εκδήλωση της απώλειας αξιών στη χώρα μας. Ελπίζω στον Θεό ότι όσοι έβλαψαν ένα μικρό κουτάβι θα βρουν αυτό που τους αξίζει στη μετά θάνατον ζωή” δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Meral Aksener.

Πηγή: Metro

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τα περσινά κέρδη των κροίσων της G20 αρκούν για να τερματιστεί η φτώχεια σε όλο τον πλανήτη» υποστηρίζει η Oxfam
Η G20 αποτελείται από 19 κράτη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση, αντιπροσωπεύει το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ και τα δυο τρίτα του πληθυσμού του πλανήτη
Γυναίκα μοιράζει φαγητό
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ