Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυκλάδες: Εκτίναξη των κρατήσεων από Γαλλία αλλά δεν αρέσει ο Αύγουστος – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κυκλάδες: Εκτίναξη των κρατήσεων από Γαλλία αλλά δεν αρέσει ο Αύγουστος – Τι δείχνουν τα στοιχεία

«Ο αριθμός των κρατήσεων από την Γαλλία για τις Κυκλάδες εκτινάσσεται, εκτός από τον Αύγουστο», αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα Figaro.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι κρατήσεις από τη Γαλλία αεροπορικών εισιτηρίων για τις Κυκλάδες, είναι «σε πολύ υψηλό επίπεδο και ειδικότερα 30% υψηλότερος από πέρυσι, που ήταν ήδη ρεκόρ, προσθέτοντας ότι η Σαντορίνη φτάνει στο επίπεδο της Κρήτης. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, σημειώνεται καταγραφή πτώσης της ζήτησης για το μήνα Αύγουστο, της τάξης του 20 έως 30%, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μήνες που σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, (έως + 50% τον Ιούλιο). Κατά την εφημερίδα αυτό είναι συνέπεια της κατακόρυφης αύξησης της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων και εκτιμά, ότι θα υπάρξουν μειωμένες τιμές ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

Ως προς το αν η μορφή υπερτουρισμού στις Κυκλάδες αποθαρρύνει τους Γάλλους, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εμβληματικοί προορισμοί της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Πάρου και της Ζακύνθου, που εξυπηρετούνται άμεσα από την γαλλική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia φέτος, είναι πάντα αυτοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις