Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κυπριακό: Προκλητικές απαιτήσεις Τσαβούσογλου! Τινάζει τις διαπραγματεύσεις στον αέρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Mηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατεύματα, είναι ένα όνειρο» (η κατάργηση και απόσυρσή τους). Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικιστικό παραλήρημα!

Αντιδρώντας στα δημοσιεύματα που αποκάλυπταν τον διάλογό του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε: «Ήρθαμε με καλή θέληση. Ξέρουμε τι θέλουμε. Έχουμε ανακοινώσει τις κόκκινες γραμμές. Πρέπει να ληφθεί η απόφαση για την τελική λύση αυτή την εβδομάδα. Δείχνουμε ευελιξία. Ωστόσο, δεν είδαμε αντίκρυσμα. Ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτό. Υπάρχουν ακόμη διαρροές. Για να επιτευχθεί λύση πρέπει η άλλη πλευρά να ανταποδώσει στα θετικά βήματά μας».

Η θέση του «μηδέν στρατός μηδέν εγγυήσεις είναι ένα όνειρο», στην ουσία τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις και δημιουργεί μέγιστο πρόβλημα για τη συνέχισή τους!

Είπε συγκεκριμένα: “Αν θα γίνει ή δεν θα γίνει εδώ να ληφθεί μια απόφαση”. Ο κ. Τσαβούσογλου απαίτησε την επιστροφή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στην Ελβετία, και θα μπορούσε να έρθει στο Κραν Μοντάνα την Πέμπτη.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η άφιξη του κ. Γκουτέρες είναι αναγκαία, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα σε μορφή πακέτου. Ακόμη και σε περίπτωση που η διάσκεψη οδηγηθεί σε αδιέξοδο θα ήταν καλό να δηλώσει παρών ο Γ.Γ. ΟΗΕ στην Ελβετία, τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου που απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Κοτζιά: “Δεν ήρθαμε εδώ για να ικανοποιήσουμε την άλλη πλευρά”.

Ο Τούρκος υπουργός επιτέθηκε και εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας: “Όσοι έθεσαν φαιδρές προτάσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν την ευθυγράμμιση της Τουρκίας“, είπε στο παραλήρημά του ο κ. Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: “Μοιραστήκαμε από την πρώτη ημέρα την συνολική πρόταση μας”, είπε ακόμη, τονίζοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συμφωνία με παραμέτρους του ΟΗΕ, με το έγγραφο που κατέθεσε.

Πηγή: mignatiou.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε