Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κυπριακό: Συνομιλίες Αναστασιάδη και Νίκου Δένδια με αξιωματούχους του ΟΗΕ

Κυπριακό: Συνομιλίες Αναστασιάδη και Νίκου Δένδια με αξιωματούχους του ΟΗΕ
Φωτογραφία Reuters

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλωσορίζει την έναρξη της άτυπης συνάντησης 5+1 για το Κυπριακό που ξεκίνησε κατόπιν πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια κυπριακής ηγεσίας διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στη βάση μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή».

 

Πριν από την έναρξη της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε στη Γενεύη με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του Κύπριου ομολόγου του, Νίκου Χριστοδουλίδη. 

«Διαρκής και στενός ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου και επιβεβαίωση της πλήρους στήριξης για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του.

Προηγήθηκε η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις