Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 28χρονης Ουκρανής – «Ατύχημα», λέει η ιατροδικαστής, ελεύθερος ο βασικός ύποπτος

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου 28χρονης Ουκρανής – «Ατύχημα», λέει η ιατροδικαστής, ελεύθερος ο βασικός ύποπτος

Ολική ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου στην Κύπρο μιας 28χρονης γυναίκας από την Ουκρανία. Η ιατροδικαστής έκρινε ότι ο θάνατος της Λέσια Μπίκοβα ήταν ατύχημα και όχι έγκλημα και έτσι ο 31χρονος που ήταν ο βασικός ύποπτος για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες της δολοφονίας και του βιασμού αφέθηκε σήμερα (24.3.2023) ελεύθερος.

Η δεύτερη νεκροτομή, που έγινε από την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου έδειξε δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος της 28χρονης γυναίκας από την Ουκρανία στην Κύπρο οφείλεται σε ατύχημα.

Ο 31χρονος ήταν ο βασικός ύποπτος και οι αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να του απαγγείλουν τις κατηγορίες της δολοφονίας και του βιασμού της 28χρονης Ουκρανής, Λέσια Μπίκοβα στη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού στη Κύπρο.

Το πόρισμα της πρώτης νεκροψίας που είχαν κάνει δύο Κύπριοι ιατροδικαστές, ήταν πως επρόκειτο για έγκλημα και ότι η 28χρονη Ουκρανή είχε ριχτεί στον γκρεμό βάθους 100 μέτρων αφότου είχε στραγγαλιστεί και είχε βιαστεί. Η πρώτη νεκροτομή που έγινε στην Λέσια Μπίκοβα κατέδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε κάταγμα του υοειδούς οστού, που καταδεικνύει στραγγαλισμό, ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης της Ουκρανής.

Η δεύτερη νεκροτομή άλλαξε τα δεδομένα

Η δεύτερη νεκροτομή όμως, που έγινε από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου που κλήθηκε από την Ελλάδα, άλλαξε τα δεδομένα. Το πόρισμα της Χαράς Σπηλιοπούλου ήταν πως δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος της γυναίκας ήταν ατύχημα.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή του ότι η κοπέλα προσπάθησε να βγάλει μία selfie και παραπάτησε. Ο 31χρονος είχε τραύματα στα χέρια και είχε πει ότι αυτά έγιναν στην προσπάθειά του να σώσει την 28χρονη. Ο φερόμενος είπε πως κατέβηκε στον γκρεμό για να σώσει την Λέσια Μπίκοβα χωρίς όμως, να τα καταφέρει και μετά γύρισε πίσω.

Η Ελληνίδα ιδιώτης ιατροδικαστής που τον εξέτασε φαίνεται να επιβεβαίωσε όσα έλεγε στις αρχές της Κύπρου ο 31χρονος.

Εκείνος ενημέρωσε την αστυνομία

Ο 31χρονος αρχικά αντιμετωπίστηκε ως μάρτυρας, επειδή ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία για το σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 28χρονης. Ωστόσο τα στοιχεία που άρχισαν να προκύπτουν από την έρευνα τον κατέστησαν κύριο ύποπτο. Λίγο μετά διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές Ορθόδοξος Ορθοδόξου και Αγγελική Παπέττα, με τη νεκροψία που έκαναν στη σορό της 28χρονης, αλλά και την εξέταση που έκαναν στον 30χρονο ενίσχυσαν τις υποψίες σε σημείο που η δολοφονία θεωρήθηκε βέβαιη και ήταν ο βασικός ύποπτος.

Όπως ανέφερε το sigmalive.com. ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είπε πως: «από την μελέτη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων και του υπόλοιπου μαρτυρικού υλικού φαίνεται ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της 28χρονης στην Πέτρα του Ρωμιού».

Κατόπιν τούτου, είπε ο κ. Νικολάου, ο 31χρονος απολύεται της κράτησης του, προσθέτοντας ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα διαβιβαστεί για θανατική ανάκριση.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε επίσης πως σήμερα παραδόθηκε το πόρισμα της νεκροτομής που διενήργησε η Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, επί της σορού της 28χρονης που βρήκε τον θάνατο στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

Η Νομική Υπηρεσία εξέτασε κατά πόσο υπάρχει επαρκής μαρτυρία για αθώωση ή για δίωξη του 31χρονου.

Να σημειωθεί πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία στην συγκεκριμένη υπόθεση πέρα από τις δύο καταθέσεις του υπόπτου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις