Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κύπρος: Ανοίγουν την Τρίτη τα αεροδρόμια – Απλησίαστο το ρεκόρ των 4 εκατ. τουριστών

Κύπρος: Ανοίγουν την Τρίτη τα αεροδρόμια – Απλησίαστο το ρεκόρ των 4 εκατ. τουριστών
YouTube

Τη νέα τουριστική σεζόν εγκαινιάζει η Κύπρος την Τρίτη (09.06.2020) οπότε και επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Πρόκειται για την 3η φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Κύπρος είχε κλείσει τα αεροδρόμιά της με διάταγμα του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 03:00 τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, την Τρίτη (09.06.2020) θα πραγματοποιηθούν πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, με την πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Aegean να αναχωρεί γύρω στις 08:00 το πρωί με προορισμό την Αθήνα.

Η πρώτη πτήση που θα προσγειωθεί στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί, επίσης, από την Aegean, προερχόμενη από την Αθήνα και αναμένεται να φτάσει γύρω στις 12:15 το μεσημέρι. Ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, θα μεταβεί γύρω στις 11:00 το πρωί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους πρώτους επιβάτες που φτάνουν στην Κύπρο μετά την απαγόρευση πτήσεων από και προς το νησί.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (09.06.2020) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ, τη Σόφια και την Αθήνα. Το 2019 η Κύπρος σημείωσε ρεκόρ τουριστικών αφίξεων – 3,97 εκατομμύρια – με περισσότερο από το 50% αυτών να είναι Βρετανοί και Ρώσοι τουρίστες. Ωστόσο ούτε η Βρετανία ούτε η Ρωσία βρίσκονται μεταξύ των 19 χωρών που επιτρέπεται να επισκεφθούν την Κύπρο.

Ο κατάλογος με τις επιτρεπόμενες χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Μάλτα, έχουν επιλεγεί με βάση επιδημιολογικά στοιχεία και έχουν κατανεμηθεί σε δύο κατηγορίες:

Αρχικά όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ στον κορονοϊό, στο οποίο θα πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψουν, αλλά από τις 20 Ιουνίου μόνο όσοι θα προέρχονται από τις έξι χώρες της 2ης κατηγορίας – όπως η Πολωνία και η Ρουμανία – θα πρέπει να το κάνουν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι κατάλογοι θα αναθεωρούνται σε εβδομαδιαία βάση και σε αυτούς πιθανόν να προστίθενται και άλλες χώρες. Η Κύπρος θα καλύπτει επίσης τα έξοδα φιλοξενίας, γευμάτων και περίθαλψης για όσους τουρίστες τυχόν νοσήσουν με COVID – 19 κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα καθώς και την φιλοξενία και τα γεύματα των οικογενειών τους και των στενών επαφών τους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις