Κόσμος

Κύπρος: Αντιδράσεις για βιβλίο Νηπιαγωγείου που δείχνει οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών – Το απέσυρε το υπουργείο Παιδείας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σάλο προκάλεσε στην Κύπρο ένα παιδικό βιβλίο το οποίο δείχνει οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά το Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών έκαναν διαμαρτυρία στο κυπριακό υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την απόσυρση του βιβλίου «Οικογένεια είναι» της Κατρίνας Τσάνταλη, που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλά για τα διαφορετικά είδη οικογένειας.

Έκανε μάλιστα και σχετική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του βιβλίου ανάρμοστο και ανήθικο.

Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών αναφέρει πως «αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα».

Μετά την επιστολή αλλά τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών, το υπουργείο Παιδείας πήρε την απόφαση να αποσύρει το βιβλίο.

Ανάρτηση για το θέμα έκαναν και οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ που εξέδωσαν το εν λόγω βιβλίο. Στην ανακοίνωση αναφέρουν πως «Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα στην Κύπρο χαρακτήρισε «ανήθικο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας».

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι το βιβλίο αποσύρθηκε από το νηπιαγωγείο της Κύπρου όπου δόθηκε, στο πλαίσιο δωρεάς 50 βιβλίων πέρυσι από τον Σύνδεσμο γονέων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, το σχολείο «δεν έψαξε καλά τα βιβλία μήπως είχε κάτι το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί, το έδωσαν και όταν υπήρξε διαμαρτυρία το αφαίρεσαν. Όμως τα σχολεία έχουν δικαίωμα είτε να αγοράζουν είτε να χρησιμοποιούν τέτοια βιβλία είτε επιλέγοντας από τον κατάλογο που εγκρίνει ο Διευθυντής Δημοτικής και είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο ή από κατάλογο που εγκρίνει ο διδασκαλικός σύλλογος», ωστόσο πολλά σχολεία αγοράζουν βιβλία για να ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη τους.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η δωρεά δεν έχει κάτι το μεμπτό, ωστόσο για το συγκεκριμένο βιβλίο υπήρξε αντίδραση από μητέρα και το σχολείο το απέσυρε. «Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Η ανάλυση παλιών βίντεο και φωτογραφιών με AI και το μυστικό email έλυσαν τον γρίφο μετά από 16 χρόνια
Η έρευνα βασίστηκε στη σύγκριση μορφολογικών χαρακτηριστικών, όπως ο σωματότυπος, το ύψος, ο ρουχισμός, τα σακίδια, η στάση και ο τρόπος βάδισης, καθώς και σε μαρτυρίες και στοιχεία από άλλες δικογραφίες
Η μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια 48
Φρίκη στην Γαλλία: 53χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και διαμέλισε το άψυχο σώμα της – Καταδικάστηκε σε 27 χρόνια κάθειρξη
Ο άνδρας άφησε άψυχο σώμα της στον καναπέ και την επόμενη ημέρα, την τεμάχισε με τροχό και διασκόρπισε τα λείψανα, μέσα σε πλαστικές σακούλες στο πάρκο
Γαλλική αστυνομία