Κόσμος

Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση μετά τα διαβήματα για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους

Η έντονη αντίδραση της Κύπρου με απανωτά διαβήματα για τη συμμετοχή του ψευδοκράτους σε στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία με την συμμετοχή Ισπανίας και Πολωνίας, έκανε τις δυο ευρωπαϊκές χώρες να αποχωρήσουν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας – 2023» και ανέφερε πως Ισπανία και η Πολωνία που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άσκηση, αποχωρούν έπειτα από τη γνωστοποίηση της συμμετοχής του ψευδοκράτους.

Όπως μάλιστα τονιζόταν στην κυπριακή ανακοίνωση οι δυο ευρωπαϊκές χώρες δεν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι στην άσκηση θα μετείχε και το ψευδοκράτος.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ της Κύπρου:

«Αναφορικά με τη στρατιωτική άσκηση “Φοίνικας της Ανατολίας – 2023”, που διεξάγεται στο Ικόνιο στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι πρόκειται περί άσκησης που φιλοξενεί η Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η οποία συστηματικά και μονομερώς προσπαθεί να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το υπουργείο Άμυνας, προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα. Διαπιστώθηκε ότι συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Ως αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών, Ισπανία και Πολωνία ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αποχωρούν άμεσα από την άσκηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha