Κόσμος

Κύπρος: Αρνείται να συμμορφωθεί με τα μέτρα για τον κορονοϊό ο Μόρφου

Αμετανόητος και… αρνητής παραμένει ο Μητροπολίτης Μόρφου. Και παρά τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην Κύπρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, εκείνος αρνείται (ξανά) να ακολουθήσει τις οδηγίες.

Αυτή τη φορά, ο Μητροπολίτης Μόρφου έκανε κι ένα βήμα… πιο πέρα. Όχι μόνο δεν θα δέχεται την απαγόρευσης παρουσίας των πιστών στις εκκλησίες της Κύπρου, αλλά βλέπει τον εαυτό του και σαν «μάρτυρα» λέγοντας πως στη Μόρφου δεν θα ισχύσουν τα μέτρα και την ευθύνη την αναλαμβάνει εκείνος ακόμη κι αν πρέπει να τον πάνε στο δικαστήριο!

Σε παρέμβασή του λίγο αφού η κυβέρνηση στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι έως 31 Δεκεμβρίου κλείνει, τις τους πιστούς, τις εκκλησίες, ο Μητροπολίτης Μόρφου ξεκίνησε το… αντάρτικο. Και ανακοίνωσε ότι ναοί στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Click4more Πότε θα φτάσει το εμβόλιο του κορονοϊού στην Κύπρο

Στην παρέμβασή του, όπως αναφέρει το Sigmalive.com, ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρει ότι «στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. Ούτε κορδέλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερές ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

Παράλληλα αναφέρει πως, «εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Δεν είναι η πρώτη φορά, εν μέσω… κορονοϊού, που ο Μητροπολίτης Μόρφου σηκώνει… «μπαϊράκι». Πριν από μια εβδομάδα, είχε καλέσει δημόσια τους πιστούς να παραβρεθούν σε αγρυπνία, παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από κύκλους της Αρχιεπισκοπής, η έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ αναμένεται να γίνει Τρίτη 15η Δεκεμβρίου με αποκλειστικό θέματα τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εκκλησιασμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS