Κόσμος

Κύπρος: Φωτιά στο Πέρα Πεδί Λεμεσού – Απειλήθηκαν σπίτια

Φωτιά ξέσπασε στις 10 το πρωί, στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού με την κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση όπου υπήρχαν διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο. 

Στο σημείο έσπευσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες και το δάσος του Τροόδους».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά απείλησε μεμονωμένες οικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν προληπτικά και δόθηκε μάχη να μην επεκταθεί στο χωριό και στο δάσος του Τρόοδους. 

https://youtu.be/KCrCXsKPIGM

«Δεν δόθηκε προς το παρόν εντολή εκκένωσης της κοινότητας Πέρα Πεδί ωστόσο γίνεται προσπάθεια για να ενημερωθούν άτομα που οι κατοικίες τους βρίσκονται εντός του δάσους, προκειμένου να απομακρυνθούν», όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα reporter.com.cy ο κοινοτάρχης Λένας Μαρκαντώνης.

https://youtu.be/Jh-QAo3Lv2M

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπίτι που έκανε εργασίες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάφος αναψυχής που βούλιαξε πριν 2.000 χρόνια βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
Οι επόμενες έρευνες στην καρίνα του πλοίου «θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή, τη θρησκεία, την πολυτέλεια και τη διασκέδαση στις πλωτές οδούς της αρχαίας Αιγύπτου κατά τη ρωμαϊκή εποχή»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
«Το πεπρωμένο της Ουκρανίας είναι το πεπρωμένο της Ευρώπης» το μήνυμα ενότητας από Ζελένσκι, Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ
Μετά την λήξη της τετραμερούς συνάντησης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος αποχώρησαν δίχως να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων
Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Φρίντριχ Μερτς, ο Κιρ Στάρμερ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα