Κόσμος

Κύπρος: Φωτιά στο Πέρα Πεδί Λεμεσού – Απειλήθηκαν σπίτια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά ξέσπασε στις 10 το πρωί, στο Πέρα Πεδί της Λεμεσού με την κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση όπου υπήρχαν διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο. 

Στο σημείο έσπευσε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ενώ ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «η πυρκαγιά είναι σοβαρή, καθώς απειλούνται οικίες και το δάσος του Τροόδους».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά απείλησε μεμονωμένες οικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν προληπτικά και δόθηκε μάχη να μην επεκταθεί στο χωριό και στο δάσος του Τρόοδους. 

https://youtu.be/KCrCXsKPIGM

«Δεν δόθηκε προς το παρόν εντολή εκκένωσης της κοινότητας Πέρα Πεδί ωστόσο γίνεται προσπάθεια για να ενημερωθούν άτομα που οι κατοικίες τους βρίσκονται εντός του δάσους, προκειμένου να απομακρυνθούν», όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα reporter.com.cy ο κοινοτάρχης Λένας Μαρκαντώνης.

https://youtu.be/Jh-QAo3Lv2M

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπίτι που έκανε εργασίες. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Λαβρόφ από ΟΗΕ: «Η Ευρώπη κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, στην οποία δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά την Ουκρανία
Σεργκέι Λαβρόφ
6
Η «κρυφή» εγγονή του Πούτιν με το επώνυμο Ζελένσκι: Η 8χρονη Έλσα φέρει το επίθετο της μητέρας της και όχι του πατέρα της
Το κορίτσι, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και φέρεται να είναι παιδί της μικρότερης κόρης του Πούτιν, Κατερίνας Τιχόνοβα και του Ρώσου χορευτή μπαλέτου και σκηνοθέτη Ιγκόρ Ζελένσκι
Βλαντίμιρ Πούτιν