Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπρος: Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει «πολύ σύντομα» την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου. Αυτό μεταδίδουν σύμφωνα με το ERTNEWS, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο ΤASS.

«Πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση» φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει για την εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού και τόνισε ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό.

Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.

Πληροφορίες από τουρκοκυπριακές πηγές λένε, ότι η Ρωσία εξετάζει εδώ και ένα χρόνο το ενδεχόμενο να ανοίξει προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις