Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Κύπρος: Η Ρωσία διαψεύδει τη Milliyet για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα

Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ρωσίας και Κατεχόμενων εδαφών του ψευδοκράτους στην Κύπρο διαψεύδει η πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία, τονίζοντας ότι «δεν διεξήχθησαν ποτέ ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό».

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το sigmalive.com επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία αναφέρει ότι «διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης» με τα Κατεχόμενα εδάφη, σε σχετικό ερώτημα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου RIA Novosti, μετά το σχετικό δημοσίευμα της Milliyet.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο RIA Novosti, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ».

Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις